Περισσότερα πλοία για την απορρύπανση στο Σαρωνικό ζήτησε ο πρωθυπουργός

Περισσότερα πλοία για την απορρύπανση στο Σαρωνικό ζήτησε ο πρωθυπουργός

Η λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων και η ενεργή συμμετοχή περισσότερων πλοίων για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από τη βύθιση δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ, καθώς και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

Ανάκληση πιστοποιητικών και έκτακτοι έλεγχοι αξιοπλοΐας

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων. Ζήτησε επίσης την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ο Αλέξης Τσιπρας επίσης έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας καθώς και για την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ