Το τηλεφώνημα που έκανε τον Τσίπρα να χάσει τον ύπνο του

Το τηλεφώνημα που έκανε τον Τσίπρα να χάσει τον ύπνο του

Ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, προκάλεσε αναστάτωση στο μέγαρο Μαξίμου, με τις προϋποθέσεις να συμπληρώνονται  προς την επίτευξη συμβιβασμού ΔΝΤΓερμανίας, που επέβαλε αλλαγή στο κυβερνητικό αφήγημα.

Τηλεφώνημα Λαγκάρντ σε Τσίπρα

Ειδικότερα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στην «Καθημερινή», η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι με αυτά που μπορούσαν να αποδεχθούν ορισμένα κράτη-μέλη για το χρέος, το ΔΝΤ δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε θετική ανάλυση βιωσιμότητας και ενδεχομένως να ήταν προτιμότερο να μείνει ανοιχτό το θέμα για μετά τις γερμανικές εκλογές, οπότε οι πολιτικές συνθήκες θα ήταν προσφορότερες για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ένιωσε να του τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές- κυρίως από την Ανγκελα Μέρκελ- ότι αν ψηφιστούν τα μέτρα, οι Ευρωπαίοι θα έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή ό,τι μπορούσαν για το χρέος, ώστε να μπουν τα ελληνικά ομόλογα στο QE της ΕΚΤ. Κάτι για το οποίο απαιτείται να αξιολογήσει ως βιώσιμο το χρέος το ΔΝΤ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ