Δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ξανά στη φυλακή ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης

Δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και επιδίκαση αποζημίωσης στο ελληνικό δημόσιο ύψους 1,57 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1 εκατ. ευρώ καταλογίστηκε στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, προβλέπει η ετυμηγορία του το Πενταμελούς Εφετείου για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Ξανά στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ειδικότερα, το δικαστήριο διέταξε τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού. Αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ τής επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα κι ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου πιθανότατα να κρατηθεί στις φυλακές Ελαιώνα μέχρι να προσμετρηθεί ο χρόνος που έχει ήδη εκτίσει. Στο ίδιο κατάστημα πιθανολογείται ότι θα παραμείνει για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να λάβει αποφυλακιστήριο και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Βίκυ Σταμάτη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ