ΤτΕ: Άυξηση στο κόστος του χρήματος τον Απρίλη

ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρώ το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων ενώ αμετάβλητα παρέμειναν  τα επιτόκια των καταθέσεων τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά (περιθώριο) να διευρυνθεί στο 4,43% από 4,16% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,31% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε, επίσης, σχεδόν αμετάβλητο στο 0,68% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση 0,27% στο μέσο σταθμισμένο επιτόκιο νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Από την άλλη πλευρά το κόστος του χρήματος αυξήθηκε καθώς το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 0,27% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,74%.

Αμετάβλητο στο 14,52% το μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,52%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 1,47% και διαμορφώθηκε στο 8,05%.

Στο 5,58% και 7,24% αντίστοιχα τα μέσα επιτόκια επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων

Tα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών και των επαγγελματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα και διαμορφώθηκαν στο 5,58% και 7,24% αντίστοιχα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου αυξήθηκε κατά ο,55% μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,67%.

Στο 5,29% το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ μειώθηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 5,29%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 0.42% στο 4,40%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 0,64% και διαμορφώθηκε στο 4,68%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 2,69%.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ