Τζανακόπουλος: Ούτε εργαζόμενοι όμηροι, ούτε κράτος όμηρος εργολάβων

Τζανακόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης

«Η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε τους εργαζόμενους όμηρους, ούτε όμως και να επιτρέψει τη συνέχιση ενός καθεστώτος που έδινε υπηρεσίες σε εργολάβους με μεγάλο κόστος για το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος νωρίτερα στη Βουλή στο ζήτημα των συμβασιούχων.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να επιλύσει αυτό το ζήτημα, θεωρώντας ότι το κάνει στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να δούμε με ποιο τρόπο διαχειρίζεται, και ως προς την ερμηνεία της νομοθετικής διάταξης, αλλά και τη συνταγματική ερμηνεία για το σύνολο της υπόθεσης, και από εκεί και πέρα θα δούμε τον τρόπο που θα κινηθούμε», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι, όχι να αναπαράγει μια σειρά από νομικές πρακτικές του παρελθόντος που στόχευαν να δημιουργήσουν εκλογικές πελατείες χρησιμοποιώντας εργαζόμενους ως ομήρους ή να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να δοθούν μια σειρά από υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου με μεγάλο κόστος σε εργολάβους, αλλά να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα.

«Το ελληνικό κράτος πολλές φορές εκμεταλλεύτηκε τους συμβασιούχους και τούς χρησιμοποίησε ως εκλογική πελατεία»

Αναφερόμενος στο ζήτημα των συμβασιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει, εξαιτίας πολιτικών πρακτικών του παρελθόντος, μια πανσπερμία εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, η οποία έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση εργασιακής ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων». «Η κυβέρνηση προσπάθησε και στα νοσοκομεία, και για τους συμβασιούχους που δουλεύουν στην καθαριότητα, να ομαλοποιήσει αυτή την κατάσταση. Να δημιουργήσει εργασιακές σχέσεις, οι οποίες θα σέβονται την εργασιακή αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, τους οποίους το ελληνικό κράτος πολλές φορές τούς εκμεταλλεύτηκε και τούς χρησιμοποίησε ως εκλογική πελατεία και πολλές φορές δημιούργησε προβλήματα που ήταν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα, με δεδομένους κιόλας τους γνωστούς νομικούς και συνταγματικούς περιορισμούς», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι, όχι να αναπαράγει μια σειρά από νομικές πρακτικές του παρελθόντος που στόχευαν να δημιουργήσουν εκλογικές πελατείες χρησιμοποιώντας εργαζόμενους ως ομήρους ή να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να δοθούν μια σειρά από υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου με μεγάλο κόστος σε εργολάβους, αλλά να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα. Οι αρμόδιοι υπουργοί είναι στη διάθεσή σας για να κάνετε αναλυτικά αυτή τη συζήτηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ