Τζίρους πολλών δισεκατομμυρίων κάνει ο Άγιος Βαλεντίνος

πολλών δισεκατομμυρίων

H γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου, είναι μια από τις πιο εμπορικές γιορτές, με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων. Στην Ελλάδα, οι ερωτευμένοι είναι πολύ πιο συγκρατημένοι στις δαπάνες τους.

Εκτιμάται ότι φέτος, στις ΗΠΑ, θα γίνουν αποστολές δώρων αξίας 33 εκατ. δολαρίων. Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 51% των ερωτηθέντων έχει σχεδιάσει κάτι για αυτή τη νύχτα, ποσοστό μειωμένο κατά 4% σε σχέση με πέρσι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα μειωθούν τα έξοδα.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ξοδέψουν 20,7 δισ. δολάρια σε σοκολάτες, γλυκά, κοσμήματα και λουλούδια, αυξάνοντας τα έξοδα κατά 6% σε σύγκριση με το 2018.

Η Εθνική Ένωση Εμπορίου στις ΗΠΑ υπολογίζει πως θα ξοδευτούν:

3,9 δισ. δολάρια σε κοσμήματα

3,5 δισ. δολάρια σε βραδινές εξόδους

2,1 δισ. δολάρια σε ρούχα

1,9 δισ. δολάρια σε λουλούδια

1,8 δισ. δολάρια σε γλυκά

1,3 δισ. δολάρια σε κάρτες δώρων

και 933 εκατ. δολάρια σε κάρτες.

Υπολογίζεται πως ο μέσος Αμερικανός αναμένεται να ξοδέψει περίπου 162 δολάρια εκείνη την ημέρα. Οι καταναλωτές ηλικίας 35-44 είναι εκείνοι που… τιμούν ιδιαίτερα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καθώς ξοδεύουν περίπου 279 δολάρια, με τις ηλικίες 25-34 να ακολουθούν με 239 δολάρια σε έξοδα. Όμως και οι ζωόφιλοι αναμένεται να είναι από τους πολυέξοδους της συγκεκριμένης ημέρας καθώς υπολογίζεται πως θα δαπανήσουν συνολικά 886 εκατ. δολάρια.

Στην ευρωπαϊκή όχθη του Ατλαντικού, στη Βρετανία με το Brexit να βρίσκεται ante portas, οι δαπάνες για τους ερωτευμένους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,1% από το 2018.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Έλληνες ερωτευμένοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις περσινές δαπάνες που κυμάνθηκαν στα 43,6 ευρώ, με ένα μεγάλο ποσοστό να προτιμά την αγορά γλυκών για την συγκεκριμένη ημέρα.

Πηγή: economistas.gr

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ