Ταξίδι στα γαλαζοπράσινα νερά της Θάσου

Την αθέατη και λιγότερο προβεβλημένη πλευρά των προορισμών σε Καβάλα και Θάσο γνώρισαν οι Γενικοί Πρόξενοι δεκατριών χωρών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη (Ρουμανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Μαρόκου, Ουκρανίας, Ιταλίας, Τσεχίας, Φινλανδίας, Καναδά, Λουξεμβούργου και Ουρουγουάης), κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μετά από σχετική πρόσκληση που τους απηύθυναν η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου οι οποίοι και ανέλαβαν από κοινού τα έξοδα της φιλοξενίας των ξένων διπλωματών.

Πρώτος σταθμός η Θάσος

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν το νησί της Θάσου όπου οι δεκατρείς Γενικοί Πρόξενοι έτυχαν θερμής φιλοξενίας από το Δήμο και ξεναγήθηκαν προσωπικά από το δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ στο νέο σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο.

Κατά την παραμονή τους στο νησί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοποθεσίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, και περιοχές που φανερώνουν τον ιστορικό πλούτο του νησιού αλλά δεν είναι ιδιαιτέρα προβεβλημένες.

Γεύτηκαν τοπικά εδέσματα, επισκέφθηκαν παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά ενώ ενημερώθηκαν για τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τα υπόλοιπα καταλύματα που υπάρχουν στο νησί .

Ο δήμαρχος Θάσου σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε χαρακτηριστικά «νομίζω πραγματικά ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν ως πρόξενοι των χωρών τους και έφυγαν σαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Θάσου στις χώρες τους.

Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά περισσότερα απ’ όσα βλέπει ένα απλός τουρίστας και αυτό θέλαμε να επιτύχουμε.

Η Θάσος πέρα από την πεντακάθαρη θάλασσα και τις υπέροχες παραλίες διαθέτει μεγάλη και πλούσια ιστορία την οποία θέλαμε να τους παρουσιάσουμε. Διαθέτει πολλές και σημαντικές φυσικές ομορφιές που ο ξένος τουρίστας δεν επισκέπτεται.

Διαθέτει μνημεία και αξιοθέατα που περνούν σχεδόν απαρατήρητα στους τουριστικούς οδηγούς.

Αυτή την αθέατη πλευρά του τόπου μας θέλαμε να παρουσιάσουμε και νομίζω το καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο». «Νομίζω», συνέχισε ο δήμαρχος, «ότι καταφέραμε να τους ταξιδέψουμε σε μύθους και ιστορίες της Θάσου που γοητεύουν και συγκινούν κάθε επισκέπτη.Εντυπωσιάστηκαν από αυτό το ταξίδι στο χρόνο. Η Θάσος είναι ένας δημοφιλής προορισμός αλλά για πολλούς περισσότερους λόγους απ’ όσους μπορεί να φανταστεί κάποιος ή έχει ήδη γνωρίσει».

Τελευταίος σταθμός η Καβάλα

Δεύτερος και τελευταίος σταθμός των ξένων διπλωματών ήταν η πόλη της Καβάλας όπου χθες το απόγευμα συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη.

Ο Θ. Μαρκόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων «αποτελεί αναμφισβήτητα ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου που δεκατρείς Πρόξενοι, οι οποίοι νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, επισκέφθηκαν την περιοχή μας.

Για μας αποτελεί στόχο η συνεργασία με τις χώρες τις οποίες εκπροσωπούν, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε πιο άξια αποτελέσματα ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού. Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γεώργιος Παυλίδης, ενώ, παλαιότερα τα σύνορά μας είχαν την Περιφέρειά μας απομονωμένη, τα τελευταία χρόνια, τα σύνορα αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάπτυξη.

Με την επίσκεψή τους αυτή οι ξένοι διπλωμάτες αποκόμισαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής μας ενώ πολύ ωφέλιμη ήταν και η ανταλλαγή απόψεων».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ