Χωρίς λεωφορεία και αύριο η Θεσσαλονίκη

Kούρεμα μισθών σε ποσοστό 29,5% και αύξηση τιμής εισιτηρίου στο 1,3 ευρώ προβλέπει το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία και αύριο η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες για ακόμη μια μέρα κινδυνεύει να μείνει η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη. Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 15/5 διεκδικώντας δεδουλευμένα συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ήτοι δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου), καθώς και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν.

Δημήτρης Τσερμενίδης: «Να δουλεύουμε και να παίρνουμε ψίχουλα παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν συμβαίνουν ούτε στην Ζιμπάμπουε»

Απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που πρόκειται να κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στον αρμόδιο υπουργό και αφορά μεταξύ άλλων και σε μειώσεις 29% του μισθού των εργαζομένων στον Οργανισμό, ο κ. Τσερμενίδης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν ξέρουμε για κανένα σχέδιο. Δεν μας έχουν παρουσιάσει τίποτα. Πάντως, το να δουλεύουμε και να παίρνουμε ψίχουλα, παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν συμβαίνουν ούτε στην Ζιμπάμπουε».

Χρήστος Στεφανίδης: Εντός της ημέρας περιμένουμε τις υπογραφές Σπίρτζη

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης είπε «ακόμη δεν έχουμε κανένα νεότερο. Είμαστε σε αναμονή». Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει προτείνει προς το υπουργείο Μεταφορών τα χρήματα της διαιτησίας ύψους 4,6 εκατ. ευρώ -μαζί με το ΦΠΑ- να καλυφθούν άμεσα από το δημόσιο, προκειμένου να μην λάβει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. «Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και εντός της ημέρας αναμένουμε τις υπογραφές» δήλωσε ο κ.Στεφανίδης.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ζήτησε από τον υπουργό να καταβληθούν άμεσα και τα χρήματα της επιχορήγησης του μηνός Ιουνίου, ύψους 4 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνει πλήρης εξόφληση των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, σχετικά με σχέδιο του ΟΑΣΘ για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και καταρτίστηκε προκειμένου να μην τεθεί ο οργανισμός σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Το σχέδιο του ΟΑΣΘ για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων κούρεμα μισθών σε ποσοστό 29,5% και αύξηση τιμής εισιτηρίου στο 1,3 ευρώ και 0,70 λεπτά το μειωμένο (από 1 ευρώ και 0,50 λεπτά που ισχύει σήμερα), ενώ δεν αποκλείεται και η ισχύς τριζωνικού εισιτηρίου (χρέωση ανάλογα με την απόσταση).

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης του ΟΑΣΘ, προβλέπεται περικοπή μισθολογικού κόστους κατά 29,5% και έτσι από τα 88 εκατ. ευρώ που είναι το 2017, οι δαπάνες θα μειωθούν σε 62 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται ο εξορθολογισμός δρομολογίων του ΟΑΣΘ, με δραστική μείωση σε ορισμένες γραμμές, κυρίως αυτές της επέκτασης, οι οποίες σημειώνουν πληρότητα κάτω του 5%.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ