Χαρίτσης: Πλέον το βάρος πέφτει στην ενίσχυση των ΜμΕ

Χαρίτσης: Πλέον το βάρος πέφτει στην ενίσχυση των ΜμΕ

«Οι τελευταίες εξελίξεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας, δείχνουν ότι πράγματι περνάμε σε μία νέα σελίδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. «Δουλειά μας είναι να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα, από κοινού με όλους τους φορείς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς, το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αλέξης Χαρίτσης: Να συζητήσουμε με ειλικρίνεια, με όλους τους εμπλεκόμενους με την ίδια την κοινωνία, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, προσερχόμενος στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης, «πρέπει να γίνει μία σοβαρή δουλειά και αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, αφού η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει 13 περιφερειακά συνέδρια, έτσι ώστε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια, με όλους τους εμπλεκόμενους με την ίδια την κοινωνία, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».

«Η Ελλάδα και το 2015 και το 2016 βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, στο σύνολό της Ευρώπης»

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε ότι «αυτό που πιστοποιείται από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι η Ελλάδα και το 2015 και το 2016 βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, στο σύνολό της Ευρώπης».

Σχετικά με τη φετινή χρονιά, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «και μέσα στο 2017 η δουλειά εντατικοποιείται και το βάρος πέφτει πλέον στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μία σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες ξεκινούν μέσα από το πρόγραμμα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ».

«Το 2016 πετύχαμε εκταμίευση πόρων ύψους 1,4 δις ευρώ προς την πραγματική οικονομία και κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Παράλληλα, ανέφερε ότι «διευρύνονται και γίνονται ακόμα πιο ισχυρές οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Όπως εξήγησε, «το 2016, μέσα από τις συμφωνίες αυτές, πετύχαμε εκταμίευση πόρων ύψους 1,4 δις ευρώ προς την πραγματική οικονομία και κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης: Σκρέκας: Οι επενδύσεις καρκινοβατούν απ’ τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ