Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι χάρτες έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι χάρτες έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκαν οι χάρτες με τις περιοχές έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα και σε δυο θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης.

Νέες προκηρύξεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Η κυβέρνηση προωθεί νέες προκηρύξεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ύστερα από τις αιτήσεις που υπέβαλαν, η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., που ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, και της Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).

Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις έχουν υπογραφεί από τον ΥΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, και αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ΥΠΕΝ καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν προσφορές εντός 90 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της Ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ