Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι

Tον κίνδυνο να συνεχίσει η χώρα να οδεύει «από το κακό στο χειρότερο», όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, διαβλέπει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, αφού ανέφερε ότι «μας αξίζει κάτι καλύτερο από αυτήν τη μιζέρια», τόνισε πως η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι ότι «σύντομα θα το έχουμε».

Κωστής Χατζηδάκης: Η οικονομία δε μπορεί να πάρει μπρος

Από την Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Χατζηδάκης αμφισβήτησε με απόλυτο τρόπο τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι« το 2018 θα ξαναγίνουμε κανονική χώρα» σημειώνοντας πως «φυσικά αυτό δεν ισχύει, αφού αφενός έχουμε τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, αφετέρου -και πιο σοβαρό- υπάρχει το “δομικό πρόβλημα” της κυβέρνησης όσον αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», με αποτέλεσμα η οικονομία να μην μπορεί να πάρει μπρος.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αναξιοπιστία και απόσταση μεταξύ λόγων και έργων, αφού, ενώ ασκεί πολιτική που πλήττει τα χαμηλά στρώματα κοινωνίας και οδηγεί τη χώρα σε οπισθοδρόμηση, «πανηγυρίζει» ότι βοηθάει τους φτωχούς και «πάει τη χώρα μπροστά».

«Ποιοι πανηγυρίζουν μαζί σας, όμως;» διερωτήθη ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς και επισήμανε ότι προφανώς δεν πανηγυρίζουν αυτοί που θα τους κοπεί το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης, αυτοί που χάνουν την έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες, αυτοί που θα τους κοπεί το ΕΚΑΣ, αυτοί που είδαν 27 φορές αύξηση στους φόρους κι άλλες οκτώ φορές από αυτήν τη χρονιά, και τα νοικοκυριά που καλούνται να πληρώσουν ακριβότερα τα ζυμαρικά, ακριβότερα τις κονσέρβες, ακριβότερα τον καφέ, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

«Οι περισσότεροι από αυτούς είναι φτωχοί άνθρωποι που γίνονται φτωχότεροι. Και μετά από όλα αυτά, όχι απλά δεν σας ακούνε να τους ζητάτε μία συγνώμη, αλλά σας βλέπουν να τους βγάζετε τη γλώσσα με τα σημερινά σας πανηγύρια» πρόσθεσε.

«Έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια»

Επίσης, διερωτήθη «πώς πάει μπρος η χώρα» όταν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι ο χαμηλότερος στην Ευρωζώνη, έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα παραμένουν ακόμα και σήμερα 14% πάνω από το 2014, έχουμε χαμηλό 20ετίας στις επενδύσεις και υψηλό 20ετίας στους φόρους (και μάλιστα είμαστε οι πρωταθλητές της υπερφορολόγησης ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ), όταν, ως αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης oι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ., όταν η βιωσιμότητα του χρέους επιβαρύνθηκε σημαντικά την τελευταία τριετία, ο δείκτης οικονομικού κλίματος παραμένει χαμηλότερα από το 2014 και έχουμε ακόμη capital controls ως κληρονομιά της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη;

«Πώς θα βγούμε από τα μνημόνια το 2018;»

«Πανηγυρίζετε, τέλος, για το ότι απαλλασσόμαστε από τα μνημόνια μέσα στο 2018. Πώς; Με τη μείωση συντάξεων που έχετε συμφωνήσει για το 2019, τη μείωση του αφορολόγητου για το 2020, τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2021, με την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος από τον SSM που έχετε συμφωνήσει για άλλα 34 χρόνια, με το Υπερταμείο στο οποίο έχετε εκχωρήσει τη διαχείριση του συνόλου σχεδόν της δημόσιας περιουσίας για άλλα 98 χρόνια;» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το μόνο που πέτυχε αυτή η κυβέρνηση ήταν το υπερπλεόνασμα γιατί «ξεζούμισε» τους φορολογούμενους και υποεκτέλεσε τις κοινωνικές δαπάνες. «Πανηγυρίζετε γιατί είχατε υψηλούς στόχους για το πλεόνασμα, τώρα πανηγυρίζετε για το ότι τους ξεπεράσατε, σε τι Θεό πιστεύετε;» κατέληξε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των συγκυβερνώντων κομμάτων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ