Πανελλαδικές: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις αλλαγές

Πανελλαδικές: Μαθήματα ειδικότητας για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τις Πανελλαδικές και συγκεκριμένα για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές, η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ενώ σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική.

Εξέταση και σε 5ο μάθημα

Ειδικότερα, οι αλλαγές αφορούν σε μαθητές οι οποίοι θα ήθελαν να εξετασθούν και σε 5ο μάθημα, αλλά δεν τον δήλωσαν το προηγούμενο διάστημα, και τώρα λόγω της μείωσης των εισακτέων νιώθουν ότι έχουν εγκλωβιστεί σε περιορισμένες επιλογές.

Έτσι το υπουργείο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά τους, οπότε όσοι θελήσουν να εξετασθούν και σε ακόμη ένα μάθημα θα το δηλώσουν (θα οριστούν οι σχετικές ημερομηνίες άμεσα) και έτσι όταν θα έρθει η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα μπορούν να δηλώσουν περισσότερες σχολές και όχι μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο.

Μείωση εισακτέων

Εξάλλου, να σημειώσουμε ότι, από τα Γιάννενα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έκανε πίσω στο θέμα της μείωσης του αριθμού των εισακτέων, λέγοντας ότι φέτος θα μειωθούν κατά 500 και όχι κατά 1.000, που αρχικά είχε προταθεί.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προχειρότητα και η έλλειψη στόχευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνιστούν ύψιστη δοκιμασία για τους μαθητές, οι οποίοι εμπαίζονται κατ’ εξακολούθηση, αντί απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ