Γιακουμάτος: Καμία λύση για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές

«Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στην κοινωνία και τους πολίτες»

Γιακουμάτος: Καμία λύση για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές

«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, τη ρύθμιση χρέους, εκτιμώντας ωστόσο πως δε θα υπάρξει λύση πριν τις εκλογές στη Γερμανία.

«Η Νέα Δημοκρατία -και δεν υπάρχει Έλληνας που να μην- θέλει ρύθμιση του χρέους. Δεν είναι βιώσιμο. Αυτό το λέμε άπαντες. Αυτό που είναι άσχημο είναι να κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό. Προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν γίνουν οι γερμανικές εκλογές, ρύθμιση δυστυχώς δεν θα υπάρξει. Αυτό βλέπω από τα συμφραζόμενα από τον γερμανικό Τύπο και από τις δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM.

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Η Νέα Δημοκρατία είναι κατ’ εξοχήν λαϊκό κόμμα»

Ερωτηθείς εάν η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να στηρίξει φιλολαϊκά μέτρα, ο κ. Γιακουμάτος -μεταξύ άλλων- είπε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι κατ’ εξοχήν λαϊκό κόμμα, δεν είναι το κόμμα της μπουρζουαζίας. Ανήκει στον λαό […] Άρα η Νέα Δημοκρατία πρέπει ‘per terram per mare’ να κάνει πολιτική φιλολαϊκή».

«Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στην κοινωνία και τους πολίτες»

Ο κ. Γιακουμάτος υπεραμύνθηκε του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στην κοινωνία και τους πολίτες» και σημείωσε: «Στις 15 Ιουλίου θα κλείσει η αξιολόγηση. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να έχουμε συνέχεια ως δικαιολογία τη διαπραγμάτευση. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει γιατί οι αριθμοί ευημερούν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες λιμοκτονούν».

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως θα πρέπει να «ισορροπήσει μεταξύ κέντρου και να μην εγκαταλείψει τη βάση της που είναι η λαϊκή δεξιά», καθώς αυτή είναι η βασική της δεξαμενή.

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αφού αναφέρθηκε στη βοήθεια που του προσέφερε στα πρώτα πολιτικά του βήματα, είπε: «Το σύνθημά του ήταν εθνική συμφιλίωση. Ήταν το μανιφέστο που είχε βγάλει ο Μπακογιάννης και το έκανε πράξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης […] Ο Μητσοτάκης έκανε έναν πολιτικό μετασχηματισμό και πήρε ανθρώπους μέσα από τον λαό και τους έβαλε υποψήφιους. Αυτό ήταν μια μεγάλη τομή για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης έκανε αυτή την ‘περεστρόικα’, που ήταν πολύ σημαντική για εμένα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ