ΤτΕ: Αναγκαίες οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στις 73.000 φτάνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΤτΕ: Αναγκαίες οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ως επιτακτική αναγκαιότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτήρισε την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θοδωρής Μητράκος, κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Ο κ. Θοδωρής Μητράκος τόνισε από το βήμα της ημερίδας πως η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι πρόθυμη να σταθεί αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξωστρέφεια της νέας γενιάς και την εξοικείωσή της με τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Θοδωρής Μητράκος: Ευεργετικές οι θεσμικές πρωτοβουλίες για τα κόκκινα δάνεια

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», εκτίμησε ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τη διευθέτηση του προβλήματος, θα έχουν ευεργετικές συνέπειες στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες εμφανίζουν πολύ υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (8% έως 59%).

Στις 73.000 φτάνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο αριθμός των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την αποτελεσματικότερη διαχείριση, είναι πολύ μεγάλος, αν ληφθεί υπόψη ότι τον Δεκέμβριο του 2016 υπήρχαν περίπου 340.000 δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και περίπου 73.000 δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία ήταν μη εξυπηρετούμενα.

Ιδιωτικά κεφάλαια για την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η αναδιάρθρωση των προβληματικών επιχειρήσεων, με βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, θα προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότησή τους, τα οποία θα συνεπικουρήσουν τα κεφάλαια που δυνητικά μπορούν να παρασχεθούν από εναλλακτικές πηγές.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ