Χρηστίδης: Ωρα να δημιουργήσουμε μιαν άλλη προοδευτική παράταξη

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοστατήσει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης»

Χρηστίδης: Ωρα να δημιουργήσουμε μιαν άλλη προοδευτική παράταξη

«Όλοι όσοι είδαν και τη χθεσινή εικόνα της κ.  Φώφης Γεννηματά να μπαίνει με τόσους νέους ανθρώπους στο Ζάππειο συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς είναι μία εναλλακτική πρόταση. Αυτή την πρόταση θα την καταθέσουμε, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Παύλος Χρηστίδης: Ωρα να δημιουργήσουμε μιαν άλλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση οριστικά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε, μετρήθηκε, απέτυχε και έχει έλθει η ώρα να δημιουργήσουμε μιαν άλλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα βγάλει την χώρα από την κρίση οριστικά, όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά με πραγματικές πολιτικές», τόνισε ο κ. Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 fm”.

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση για την 43η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε:

«Όλοι όσοι είδαν και τη χθεσινή εικόνα της κ. Γεννηματά να μπαίνει με τόσους νέους ανθρώπους στο Ζάππειο συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς είναι μία εναλλακτική πρόταση. Αυτή την πρόταση θα την καταθέσουμε, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός».

«Αποτελούσε στόχο από την αρχή να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας λογικό»

Κληθείς να σχολιάσει τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στον νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «αποτελούσε στόχο από την αρχή να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας λογικό». «Ο κάθε υποψήφιος θα καταθέσει τις απόψεις του, τις θέσεις του, τις αρχές του προς τον ελληνικό λαό και την κοινωνική βάση της παράταξης και θα κρίνει η κοινωνική βάση ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί στην προσπάθεια», σημείωσε.

Σχολιάζοντας το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ.Χρηστίδης διατύπωσε την άποψη πως «είναι η ένδειξη της απόλυτης νευρικότητας που έχει καταλάβει το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς».

«Η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς δεν είναι θέμα συμφωνιών κορυφής, είναι κοινωνικό αίτημα»

Ερωτηθείς για τη στάση που προτίθεται να τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και εάν ισχύουν σενάρια που τον φέρουν να στηρίζει την κ.Γεννηματά, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Είναι πολύ άδικο για έναν πρώην πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό να τον βάζουμε ως κομμάτι τέτοιου είδους συμφωνιών. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει τις αποφάσεις του, φαντάζομαι θα τις ανακοινώσει ο ίδιος. Η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς δεν είναι θέμα συμφωνιών κορυφής, είναι κοινωνικό αίτημα, είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να αλλάξει η μίζερη εικόνα της χώρας».

«Δημιουργούμε έναν χώρο με αυτόνομη πορεία και με αυτοδύναμη στρατηγική»

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκλογής αρχηγού και της δημιουργίας του νέου φορέα παρατήρησε: «Όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το πολιτικό πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και όλοι γνωρίζουν ότι δημιουργούμε έναν χώρο με αυτόνομη πορεία και με αυτοδύναμη στρατηγική. Σε αυτό καλούμε τους πάντες να συμμετέχουν. […] Μιζέριες, δήθεν προβλήματα, συζητήσεις που αφορούν το παρελθόν, οργανωτικές διαδικασίες καλώς μένουν έξω. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν ανακοινώσει ήδη υποψήφιοι, οι οποίο αντιλαμβάνονται το πλαίσιο αυτό».

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοστατήσει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης»

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της εκλογής επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα και τη στάση που ενδεχομένως θα κρατήσουν όσοι δεν εκλεγούν εκτίμησε: «Δε νομίζω ότι κανένας από αυτούς που παίρνουν την απόφαση να κατέβουν υποψήφιοι αρχηγοί θα κάνει μία επιλογή που μετά θα απογοητεύσει όλους αυτούς που θα έχουν έλθει να τον ψηφίσουν για τη θέση αυτή. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, αντιλαμβάνονται πια όλοι ότι όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο καλύτερα είναι. Τόσες διαφορετικές απόψεις ενταγμένες στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα δώσουν και ένα άλλο στίγμα. Το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοστατήσει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, το καθένα με την πορεία του και την ιστορία του».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ