Χριστοφιλοπούλου: 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση το πολυνομοσχέδιο

«Τα αντίμετρα είναι φενάκη»

Χριστοφιλοπούλου: 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση το πολυνομοσχέδιο

Για «4,9 δισ. ευρώ επιπλέον των 12,5 δισ. ευρώ του 3ου μνημονίου στις πλάτες του ελληνικού λαού, με αντίμετρα φενάκη» έκανε λόγο η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της β’ αξιολογησης.

Εύη Χριστοδουλοπούλου: «4ο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να ψηφίσει»

«Πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να ψηφίσει», ανέφερε, χαρακτηριστικά, η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τόνισε ότι «το μνημόνιο αυτό έρχεται χωρίς καμία χρηματοδότηση, καμία επιπλέον βοήθεια για την ελληνική δημοκρατία και τους πολίτες της. Και βεβαίως δεν έχετε την νομιμοποίηση, γιατί ο λαός το Σεπτέμβριο του 2015 δεν σας ψήφισε γι΄αυτό».

Μίλησε για «4,9 δισ. ευρώ επιπλέον των 12,5 δισ. ευρώ του τρίτου μνημονίου στις πλάτες του ελληνικού λαού» και υποστήριξε ότι «τα αντίμετρα είναι φενάκη».

Κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο από τα 7 δισ. του πλεονάσματος του 2016 να δώσει τα 1,9 δισ. ευρώ τώρα. Αμφισβήτησε ότι μόνο τα 2/3 των συντάξεων θα μειωθούν και μίλησε για πρόσθετες περικοπές 2,5 δισ. πάνω από τις περικοπές του «νόμου Κατρούγκαλου».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφήνει απολύτως ελεύθερες τις ομαδικές απολύσεις, φέρνει το λοκ άουτ από το παράθυρο και υπογράμμισε ότι «η πρώτη φορά Αριστερά είναι πρώτη φορά εργοδοτικά από την πίσω πόρτα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ