«Μόνο ανικανότητα, καθυστερήσεις κι ολιγωρίες από την κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ»

Χρίστος Δήμας «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ»

ΝΔ: θα χρησιμοποιήσουμε τη φορολογία για την ανάπτυξη της οικονομίας

«Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι: ανικανότητα, καθυστερήσεις και ολιγωρίες», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Χρίστος Δήμας.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εκτροχιάσει κάθε προγραμματισμό, στερώντας από την αγορά σημαντικούς πόρους.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

Σύμφωνα με την έκδοση «Οδηγός Επιχειρηµατικότητας, Χρηµατοδοτικά Εργαλεία- ΕΣΠΑ» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχε προγραμματιστεί η έναρξη 17 συνολικά δράσεων.
Για το ίδιο διάστημα είχε προγραμματιστεί, αλλά δεν έχει προχωρήσει, ο δεύτερος κύκλος άλλων 3 δράσεων.

Παράλληλα, έχουν ανακοινώσει ότι, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, «θα» προκηρυχθούν επιπλέον άλλες 3 δράσεις.

Χρίστος Δήμας: Μέχρι σήμερα μόλις 1 ανάμεσα στις 23 δράσεις έχει προκηρυχθεί

«Είναι θλιβερό ότι μέχρι σήμερα μόλις 1 ανάμεσα στις 23 δράσεις έχει προκηρυχθεί. Σε μια εποχή έντονης έλλειψης ρευστότητας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της και να προωθήσει εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς πόρους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με την ανικανότητά της ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας και την επισφάλεια σε χιλιάδες θέσεις εργασίας», συνέχισε ο κ. Δήμας και προσέθεσε:

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ»

«Η ελληνική οικονομία, όμως, χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ, μια κεφαλαιακή ώθηση, προκειμένου να επανεκκινήσει και να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές. Κάθε ελπίδα, όμως, προσκρούει στην ανικανότητα των κυβερνώντων. Αφού δεν μπορούν, συνεπώς, να υλοποιήσουν ούτε τα αυτονόητα, πρέπει να φύγουν. Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μία Κυβέρνηση, που να έχει την ικανότητα, αλλά και την αξιοπιστία να προσελκύσει επενδυτές, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και να τονώσει την απασχόληση με βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ