Υπουργείο Εργασίας: Επίδομα 1150 ευρώ για 13.400 εγκλωβισμένους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

Σε εξέλιξη είναι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του Υπουργείου εργασίας που αφορά 13.400 εγκλωβισμένους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στους οποίους δίνεται επίδομα 1150 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι θα πάρουν επίδομα 1.150 ευρώ, δηλαδή επίδομα 7,50 ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης για τις 120 ώρες του προγράμματος, και επίδομα 250 ευρώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος- (Α’ κύκλος)» έχουν  εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενοι που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, η δέσμη παρεμβάσεων περιλαμβάνει:

  • Παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής, σε  ατομικές συνεδρίες με εξειδικευμένο Σύμβουλο που θα επιλεγεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
  • Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις τα οποία θα έχουν διάρκεια κατά μέσο όρο 120 ώρες και θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν. Τα προγράμματα κατάρτισης – πιστοποίησης θα υλοποιηθούν με το σύστημα επιταγών (voucher) από παρόχους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων», το οποίο θα συγκροτηθεί με όμοια Απόφαση.
  • Παρακολούθηση κάθε ωφελούμενου κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, ώστε να αποτυπωθούν τα αποτελέσματα των δράσεων.

Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εγκλωβισμένων μέσω ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να λάβουν πιστοποίηση των γνώσεων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11.04.2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται  στην ιστοσελίδα https://epiteliki-ergasias.gov.gr/index.php/34-ypovoli-aitisis-ergazomenon.

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων δίνεται μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού ωφελούμενων ή μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πράξης.

 

 

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ