Υπουργείο Εργασίας: Έως τέλος του χρόνου η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων

Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του εφάπαξ μισθωτών κι αυτοπασχολούμενων

Για καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για εκκαθάρισης για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο κύριος όγκος τους να έχει εκκαθαριστεί μέχρι το τέλος του 2017.

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που παραποιούν την αλήθεια για το χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και για τη χρηματοδότησή τους», το υπουργείο τονίζει τα εξής: «Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 28ης Ιουνίου 2017, που υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αυξάνεται η έκτακτη επιχορήγηση που διατίθεται από το δανειακό πρόγραμμα για το σκοπό αυτό.

Υπουργείο Εργασίας: Ακόμα 325 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Στα 860 εκατ. ευρώ, που είχαν αρχικά προβλεφθεί, προστίθενται 325 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, επεκτείνεται, από τις 31/10/2017 στις 30/06/2018, ο χρόνος που αυτά τα χρήματα είναι διαθέσιμα για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ο χρόνος που τα επιπλέον χρήματα είναι διαθέσιμα δεν σημαίνει και παράταση του χρονοδιαγράμματος για την εκκαθάριση των συντάξεων. Επίσης, δεν σημαίνει απώλεια χρημάτων και επιπλέον κόστος για τον προϋπολογισμό. Τα κόμματα που ευθύνονται για την τεράστια συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων στα ασφαλιστικά ταμεία και είχαν βάλει σε τροχιά χρεοκοπίας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, είναι πρόκληση να μιλούν για “ανικανότητα και αδράνεια”».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ