«Λουκέτο» στις περισσότερες ΜμΕ από την υποχρεωτική εγκατάσταση POS

Την ανησυχία τους για την υποχρεωτική εγατάσταση POS εκφράζουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Ηρακλείου

νέο φορολογικό

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, απέστειλαν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου για το θέμα της υποχρεωτικής εγκατάστασης POS.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η καθολική χρήση POS θα οδηγήσει άμεσα στο κλείσιμο (λουκέτο) ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού τα όποια έσοδα τους θα κατάσχονται αυτόματα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία ούτε τις τρέχουσες λειτουργικές τους δαπάνες.

Θέσπιση επαγγελματικού/επιχειρηματικού λογαριασμού για τη στήριξη της μικροεπιχειρηματικότητας

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων γλωσσών ζητούν την άμεση θέσπιση και επαγγελματικού/επιχειρηματικού λογαριασμού, ενέργεια η οποία θα επιβεβαιώσει την επανειλημμένα εκφρασμένη πρόθεση του Δημοσίου για στήριξη της μικροεπιχειρηματικότητας.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, την ΓΣΕΒΕΕ, την ΟΕΒΕΝΗ και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αναφέρεται:

Είναι γνωστό ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα παλεύει υπό άνισους όρους για την επιβίωσή της. Εξίσου γνωστό είναι ότι ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή/και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η υποχρεωτική χρήση POS από όλες τις επιχειρήσεις επιβάλλει τη συνεργασία μεταξύ ιδιωτών (τράπεζες-επιχειρήσεις) με πολλαπλώς μονόπλευρα οφέλη για τις τράπεζες.

Η καθολική χρήση POS θα οδηγήσει άμεσα στο κλείσιμο (λουκέτο) ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού τα όποια έσοδα τους θα κατάσχονται αυτόματα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία ούτε τις τρέχουσες λειτουργικές τους δαπάνες. Θα δημιουργήσει δε, πέραν αμφιβολίας, και βιοποριστικό πρόβλημα στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους.

Προς αποφυγή των παραπάνω σας καλούμε όπως προχωρήσετε στην άμεση θέσπιση και επαγγελματικού/επιχειρηματικού λογαριασμού, ενέργεια η οποία θα επιβεβαιώσει την επανειλημμένα εκφρασμένη πρόθεση του Δημοσίου για στήριξη της μικροεπιχειρηματικότητας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ