Βρετανική αισιοδοξία για την εξέλιξη των επαφών για το Brexit

ΕΕ: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Μέι: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ΕΕ για το Brexit

Με «αποφασιστική αισιοδοξία» αντιμετωπίζει, όπως δήλωσε, ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις τις επαφές  με την ΕΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον όπου θα προσπαθήσει να προωθήσει το όραμα της κυβέρνησής του για τη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από την Ένωση.

Ντέιβιντ Ντέιβις: Μια καλή συμφωνία είναι προς το συμφέρον τόσο της Βρετανίας όσο και της ΕΕ, αλλά και όλου του ανεπτυγμένου κόσμου

Ο Ντέιβις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες χθες Πέμπτη μετά το τέλος του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων για το Brexit και αφού Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον προειδοποίησαν ότι οι συνομιλίες δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα ώστε να μπορέσει να συζητηθεί η μελλοντική σχέση Βρετανίας -ΕΕ. Θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αργότερα σήμερα και θα μιλήσει στο αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Είμαι αποφασιστικά αισιόδοξος», δήλωσε ο Ντέιβις. «Διότι πιστεύω πραγματικά ότι μια καλή συμφωνία είναι προς το συμφέρον τόσο της Βρετανίας όσο και της ΕΕ, αλλά και όλου του ανεπτυγμένου κόσμου», σχολίασε.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ επεσήμανε ότι η χώρα του δεν θα εκβιαστεί ώστε να συμφωνήσει το κόστος της αποχώρησής της και κάλεσε τις Βρυξέλλες να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να συζητηθεί η μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

ΕΕ: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Το Λονδίνο επιθυμεί να προχωρήσουν οι συζητήσεις στη μελλοντική σχέση, ωστόσο οι Βρυξέλλες ζητούν να επιτευχθεί πρώτα πρόοδος σε πιο κεντρικά ζητήματα, όπως το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία όταν αποχωρήσει από το μπλοκ.

Ο Γκι Φέρχοφστατ ανέφερε σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι «αν και είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να διασφαλίσει μια στενή σχέση (…), πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στη μεθοδολογία για την τακτοποίηση των λογαριασμών, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία και να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα ιρλανδικά σύνορα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ