ΙΣΑ: Έκτακτη σύσκεψη Ιατρικών Συλλόγων για το νομοσχέδιο-«ταφόπλακα»

«Αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διατάξεις οδηγούν στην σταδιακή υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας»

ΙΣΑ: Το υπουργείο Υγείας δίνει χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Για «προσπάθεια φίμωσης και υποβάθμισης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με ένα Σχέδιο Νόμου που αποτελεί ταφόπλακα για τον ιατρικό κόσμο» κάνουν λόγο οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στα γραφεία του.

Οι συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν άνω του 65% του ιατρικού σώματος της χώρας μίλησαν για ιστορική ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενεές να διατηρήσουν δυνατή τη φωνή του ιατρικού σώματος την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.

«Αναχρονιστικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις»

Κοινός τόπος ήταν ότι το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διατάξεις που οδηγούν στην σταδιακή υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Όπως τονίστηκε ο γεν. γραμματέας του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας εκπροσωπώντας τον επονείδιστο κυβερνητικό συνδικαλισμό ασκεί ανήθικο μπούλινγκ σε όσους τολμούν να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού σώματος και να προβάλουν αντιστάσεις στην αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας, αποσκοπώντας στην εγκαθίδρυση ενός συγκεντρωτικού και ελεγχόμενου από την πολιτική εξουσία συστήματος εκπροσώπησης των γιατρών.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν επίσης ότι το Σχέδιο Νόμου διατηρεί αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διατάξεις όπως για παράδειγμα η μη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση στον ΠΙΣ και το Βασιλικό Διάταγμα του 1957 που δεν επιτρέπει την επικοινωνία των Ιατρικών Συλλόγων με τους Φορείς ενώ εισάγει ρυθμίσεις που αποτελούν το Δούρειο Ίππο για την υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων.

«Ο ΠΙΣ δεν έχει μέλη ιατρούς και δεν μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά good standing»

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι ο ΠΙΣ δεν έχει μέλη ιατρούς και δεν μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά good standing, χωρίς σχετική βεβαίωση του οικείου ΙΣ.

Επισημάνθηκε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι προτίθενται να διεκδικήσουν η οικονομική συμμετοχή των Συλλόγων να γίνεται με βάση την εκπροσώπησή τους στον ΠΙΣ .

Οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων που συμμετείχαν στη σύσκεψη κατέληξαν ότι από κοινού θα διεκδικήσουν μια δημοκρατική και κοινώς αποδεκτή αναμόρφωση και μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου που διέπει τους Ιατρικούς Συλλόγους διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει ισχυρή η φωνή του ιατρικού σώματος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ