Μεγαλύτερες ενίσχυσεις στις χώρες με χαμηλές επιδόσεις σε έρευνα-τεχνολογία

Ορίζοντας 2020: Επιχορήγηση σε 7 έλληνες ερευνητές

«Οι χώρες με τις χαμηλότερες επιδόσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία (Ε&Κ) θα ωφεληθούν περισσότερο από το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020” και θα αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό βιώσιμης αριστείας που διαθέτουν».

Τα παραπάνω απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, Κάρλος Μοέντας, σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,  για το κατά πόσον προβλέπεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020” ειδική στήριξη για όσα κράτη-μέλη παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις στην έρευνα και την καινοτομία, ώστε να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους και να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ.

Κάρλος Μοέντας: θα πραγματοποιηθεί διεξοδική ανάλυση για να αξιολογηθεί και να προσδιορισθεί το πλαίσιο επιλογής χωρών

Ωστόσο, τονίζει ότι «θα πραγματοποιηθεί διεξοδική ανάλυση για να αξιολογηθεί και να προσδιορισθεί το πλαίσιο επιλογής αυτών των χωρών με χαμηλές επιδόσεις Ε&Κ μετά το 2020».

Ειδικότερα, στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στον σύνθετο δείκτη αριστείας που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπολογίσει τις σχετικές επιδόσεις στην έρευνα και τεχνολογία των 28 κρατών-μελών, είχε επισημάνει ότι «υπολογίσθηκε το 2014 και έκτοτε δεν επαναϋπολογίσθηκε», ρωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τι μέτρα θα πάρει για τον επαναπροσδιορισμό των κρατών-μελών σε χώρες χαμηλής και υψηλής απόδοσης».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ