ΕΣΕΕ: Συμβολική και ουσιαστική η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι σημαντικοί κόμβοι διατήρησης της κοινωνικής συνοχής»

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση πωλήσεων 0,8% στο λιανικό εμπόριο το Σεπτέμβρη

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου», στις 22 Σεπτεμβρίου, έχουν σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εκτός από συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, όπως σχετικά επεσήμανε ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης, καλώντας τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας να συμμετάσχουν στην ανάδειξη της σημασίας του εμπορίου για τις τοπικές αγορές και κοινωνίες ανά την Ελλάδας.

ΕΣΕΕ: Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι σημαντικοί κόμβοι διατήρησης της κοινωνικής συνοχής

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, «σήμερα, το ελληνικό εμπόριο είναι ένας από τους σημαντικότερους και συνεπείς εργοδότες στην χώρα, απασχολούσε και απασχολεί κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπιζαν προβλήματα και προ κρίσης – γυναίκες και νέους – και αποτελεί επαγγελματική διέξοδο για χιλιάδες συμπολίτες που «χτυπήθηκαν» από την κρίση της τελευταίας επταετίας. Ακόμη και σήμερα, οι εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας συνιστούν σημείο συνάντησης και τοπικής αναφοράς, οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι σημαντικοί κόμβοι διατήρησης της κοινωνικής συνοχής».

«Δυστυχώς και φέτος, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εορτασμούς αντάξιους της σημασίας του εμπορίου για την κοινωνία και την χώρα»

«12 χρόνια μετά την πρώτη Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου η κατάσταση στην αγορά είναι εντελώς διαφορετική. Η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων έπληξε τον κλάδο και η πραγματική οικονομία δοκιμάστηκε ποικιλοτρόπως. Δυστυχώς και φέτος, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εορτασμούς αντάξιους της σημασίας του εμπορίου για την κοινωνία και την χώρα. Δεν έχει αποφασισθεί καμία κεντρική εκδήλωση από την ΕΣΕΕ, πέρα από την επισήμανση στο πανελλήνιο του συμβολισμού της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου και της συμβολής του κλάδου στην ανάπτυξη και στην απασχόληση» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ