ΣΕΑΑ: “ΌΧΙ” στη δημιουργία νέων ιδιωτικών ΚΤΕΟ εντός των πόλεων

Για αθέμιτο ανταγωνισμό και υποτίμηση της ποιόητητας των τεχνικών ελέγχων κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

ΣΕΑΑ:

Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τη δημιουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ εντός των πόλεων κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), επισημαίνοντας πως «είναι βέβαιο ότι η ελεύθερη εγκατάσταση των ΚΤΕΟ σε προνομιακές θέσεις στα κέντρα των πόλεων θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό, έναντι των ήδη υφισταμένων εγκαταστάσεων και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την προσφορά, με αποτέλεσμα η ποιότητα των ελέγχων στα ΚΤΕΟ να υποτιμηθεί ακόμη περισσότερο».

Σήμερα λειτουργούν 170 ιδιωτικά ΚΤΕΟ σ’ ολόκληρη την Ελλάδα

Σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 170 ιδιωτικά ΚΤΕΟ, εκ των οποίων τα 40 στην Αθήνα. «Η υπερπροσφορά μονάδων ιδιωτικών ΚΤΕΟ σε σχέση με τα ελεγχόμενα οχήματα, έχει οδηγήσει σε πολύ χαλαρούς ελέγχους, καθώς τυχόν αυστηρή εφαρμογή των τεχνικών απαιτήσεων θα οδηγούσε σε μείωση της δουλειάς και άρα σε οικονομικό αδιέξοδο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών στη χώρα μας τα ποσοστά απόρριψης στα ΚΤΕΟ στα επιβατικά είναι 4,7% (ή στα ταξί 4,6%), ενώ στην Γερμανία τα αντίστοιχα ποσοστά βρίσκονται κοντά στα 33,6%.

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών στη χώρα μας τα ποσοστά απόρριψης στα ΚΤΕΟ στα επιβατικά είναι 4,7% (ή στα ταξί 4,6%), όταν για παράδειγμα στην Γερμανία 33,6% (πηγή KBA)!

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΑΑ είναι κάθετα αντίθετος στην ως άνω ανατροπή των κανόνων, καθώς με την υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων των ΚΤΕΟ σχετίζεται άμεσα η οδική ασφάλεια, πολύ περισσότερο υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες να πιστεύουν ότι η «οικονομία» στη συντήρηση /επισκευή ενός οχήματος είναι δίχως συνέπειες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ