Μνημόνιο Συνεργασίας για τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Συρίας

ΣΕΒΕ: Στα επίπεδα του 2012 επιστρέφουν οι ελληνικές εξαγωγές

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα φέρει τη σφραγίδα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και αφορά την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων με την Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδας, Ιωάννης Μανδρίνος, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δαμασκού, Ερφάν Νταρκάλ (Erfan Darkal), στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης.

«Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται μια τέτοια συνεργασία με την Ελλάδα, που αποτελεί πύλη για την υπόλοιπη ΕΕ και, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια φιλική χώρα προς εμάς» δήλωσε ο κ. Νταρκάλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη.

Στους άμεσους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσης στο επιχειρείν των δύο χωρών, η πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών, ώστε οι δύο πλευρές να γνωριστούν από την αρχή, ανέφερε ο κ. Μανδρίνος, προσθέτοντας ότι οι τομείς που μπορούν να συνεργαστούν οι δύο χώρες είναι κυρίως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι εξαγωγές, η ναυτιλία και οι κατασκευές.

«Χρυσή ευκαιρία οι επενδύσεις στη Συρία»

Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να μην «χάσουν την χρυσή ευκαιρία» και να «πατήσουν πρώτοι πόδι στην Συρία για επενδύσεις» απηύθυνε από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δαμασκού, Mhd. Abulhuda alLaham, αντιπρόσωπος πολλών ευρωπαϊκών εταιρειών στη Συρία.

«Η χώρα είναι πανέτοιμη να χτίσει με υλικά και εργασίες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουμε οι Έλληνες να είναι οι πρώτοι επιχειρηματίες στη χώρα». Υποσχέθηκε μάλιστα, ότι η χώρα είναι έτοιμη να διευκολύνει τους επενδυτές με ευνοϊκά μέτρα, όπως μείωση φορολογίας, ιδίως στους Έλληνες επιχειρηματίες.

Έκανε γνωστό ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Συρίας άναψε το πράσινο φως στους επιχειρηματίες της χώρας, οι οποίοι πλέον μπορούν να αγοράζουν μεταχειρισμένα μηχανήματα βιομηχανίας. «Αν υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα, Σύριοι επιχειρηματίες τα αγοράζουν χθες» υπογράμμισε ο κ. Νταρκάλ και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και δυνατότητα σύμπραξης των επιχειρηματιών των δύο χωρών, με τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ