Απαγόρευση ασφάλισης για τα ταξί και ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Απαγόρευση ασφάλισης για τα ταξί και ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Αυστηρότερους τεχνικούς ελέγχους και πρόστιμα και απαγόρευση άδειας ασφάλισης σε όσα ταξί ή I.X. αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Νίκος Μαυραγάνης: Πρέπει μέχρι το 2020 να είμαστε ανεκτικοί, αλλά ταυτόχρονα και αυστηροί για τα κλιμάκια των ΚΤΕΟ

«Μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έχουμε, πρέπει να δούμε και το περιβαλλοντικό πρόβλημα αλλά και την επιβίωση των ταξί και να εξετάσουμε αν μπορούμε να βάλουμε κανόνες ασφαλείας τουλάχιστον μέχρι το 2020 που ισχύει η αναστολή της υποχρέωσης για απόσυρση. Ιδέα μας είναι να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα ΚΤΕΟ όπως και να απαγορευθεί και να μην μπορεί να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο, αν δεν περάσει πρώτα από αυτό. Πρέπει μέχρι το 2020 να είμαστε ανεκτικοί, αλλά ταυτόχρονα και αυστηροί για τα κλιμάκια των ΚΤΕΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, καθώς, όπως είπε, είναι ο βασικός παράγοντας της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Αθήνα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ