Στις 12 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης η ΑΒ Βασιλόπουλος

Εξαιρετική η επίδοση των ελληνικών επιχειρήσεων στα European Business Awards 2016/17

Στις 12 καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης η ΑΒ Βασιλόπουλος

Μεταξύ των 12 καλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης συγκαταλλέγεται και μια ελληνική επιχείρηση. Ο λόγος για την «ΑΒ Βασιλόπουλος» που διακρίθηκε στα European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM

Συγκεκριμένα, χθες, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η 10η τελετή απονομής των European Business Awards sponsored by RSM, η οποία φέτος έλαβε χώρα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μια από τις 11 επίσημες κατηγορίες των βραβείων καθώς και ο νικητής της ψηφοφορίας του κοινού European Public Champion.

Το βραβείο «The Business of the Year Award with Turnover of €150 million or higher» στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο «The Business of the Year Award with Turnover of €150 million or higher» απονεμήθηκε στην εταιρεία AB Βασιλόπουλος, για την επίδειξη εξαιρετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, δυναμικής και καινοτόμας ανάπτυξης καθώς και την κατοχή του ηγετικού ρόλου στον κλάδο της. Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, οι κριτές αναγνώρισαν στην AB Βασιλόπουλος την επιχειρηματική ευρηματικότητα, την δεοντολογική της φιλοσοφία και την επιτυχημένη και σταθερά ανοδική οικονομική της πορεία.

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Θερμά συγχαρητήρια στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του European Business Award sponsored by RSM στην κατηγορία “Business of the Year Award” και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Η διάκριση αυτή αποτελεί απόδειξη της δυναμικής της πορείας και επιβράβευση του αναπτυξιακού της προσανατολισμού. Είμαστε περήφανοι που οι ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν και πάλι σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό υψηλού κύρους. Συγχαίρουμε και τις έξι ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελούν λαμπρά παραδείγματα της ποιότητας της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Συμμετείχαν 33.000 εταιρείες από 34 χώρες

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 33.000 εταιρείες από 34 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των περυσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σημαντικά. Οι εταιρείες αναδείχτηκαν μέσα από μία διαδικασία αποτελούμενη από πολλά στάδια αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν κριτές διεθνούς κύρους προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογήθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δεικτών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας, της ηθικής και του διεθνούς προσανατολισμού.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν

Σημαντική ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιρειών όπου από τις 38 ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 5 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur. Αυτές είναι οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Printec Group, Coffee Island, Upstream, Nice and Easy Farm-to-Table Restaurants.

Η εταιρεία η οποία κατάφερε να συλλέξει τις περισσότερες ψήφους του κοινού στην Ελλάδα και να διακριθεί ως National Public Champion είναι η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα στην τελική φάση του διαγωνισμού διεκδικώντας τον τίτλο του European Public Champion ανάμεσα στις 34 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ