Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας σκοτώνει τον παραγωγικό ιστό»

«Χρήμα παράγει ο ιδιωτικός τομέας. O δημόσιος τομέας καταναλώνει χρήμα»

Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας σκοτώνει τον παραγωγικό ιστό με την πολιτική του»

«Εάν δε βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές στην ιδιωτική οικονομία, ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας θα καταρρεύσει». Αυτά τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Αδωνις Γεωργιάδης: «Χρήμα παράγει ο ιδιωτικός τομέας»

«Ο δημόσιος τομέας δεν παράγει χρήμα, καταναλώνει χρήμα. Χρήμα παράγει ο ιδιωτικός τομέας. Εάν σκοτώσεις τον ιδιωτικό τομέα, αυτό που πρακτικά θα γίνει είναι ότι κάποια στιγμή δεν θα έχει το κράτος να πληρώνει τους μισθούς και να συντηρεί τις δομές τους», είπε, επισημαίνοντας ότι «ο Τσίπρας σκοτώνει τον παραγωγικό ιστό με την πολιτική του και αυτό θα οδηγήσει στο τέλος σε πλήρη χρεοκοπία και του δημόσιου τομέα».

«Η ρύθμιση του χρέους δεν έχει σχέση ουσιαστικά με την ανάπτυξη»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να αναγορεύεται σε τοτέμ η ρύθμιση του χρέους. «Η ρύθμιση του χρέους δεν έχει σχέση ουσιαστικά με την ανάπτυξη, αλλά το μόνο που θα πετύχει για την Ελλάδα θα είναι να έχουμε ομαλή πρόσβαση στις αγορές. Μη νομίζετε ότι θα ξαναβρούμε ποτέ δανεικά από τις αγορές, για να ξοδεύουμε στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ αυτό. Αυτό που στην ουσία μας λέει η λογική είναι πώς θα αναπροσαρμόσουμε την οικονομία μας σε ένα τέτοιο μοντέλο, που θα παράγει πλούτο», εξήγησε.

«Με δική μου υπογραφήυμφωνήσει η τρόικα είχε συμφωνήσει σε 4.200 προσλήψεις στο ΕΣΥ»

Σε ό,τι αφορά τις ανάγκες προσλήψεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «έχουν καθυστερήσει, και μάλιστα πάρα πολύ» και διευκρίνισε: «Με δική μου υπογραφή είχε εγκρίνει η κυβέρνηση Σαμαρά και είχε συμφωνήσει η τρόικα για 4.200 προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών το 2015. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί ακολούθησε λάθος δρόμο. Διέλυσε όλες τις σχέσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, καθαρισμού κ.λπ. -τα λεγόμενα outsourcing που υπήρχαν στα νοσοκομεία- προσέλαβε συμβασιούχους τους ανθρώπους, που δούλευαν σε αυτές τις εταιρείες στα νοσοκομεία -αυτό μετράει στις προσλήψεις του Δημοσίου, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο που τους βάζουν και όριο στους συμβασιούχους- και όλο αυτό έχει καθυστερήσει τις προσλήψεις, τις οποίες είχε πραγματικά ανάγκη το ΕΣΥ, που ήταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Τα μέτρα σκοτώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ