Σταθερά ανοδικές οι αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ

Σταθερά ανοδικές οι αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ

Για σταθερά ανοδική πορεία στις αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ για το 2017 στην Ελλάδα, καθώς και για αισιόδοξια στην εξέλιξη των πωλήσεων τουριστικών πακέτων για το 2018, έκαναν λόγο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με εκπροσώπους tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων στη Νέα Υόρκη, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γ.γ. του ΕΟΤ Κώστας Τσέγας.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού

Ειδικότερα, η επίσκεψή της υπουργού Τουρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί μέρος των ενεργειών για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κουντουρά μαζί με τον κ. Τσέγα επισκέφθηκαν το γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, και συναντήθηκαν με τον νέο διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ελλάδας, κ. Γιάννη Μπουμπούκη.

Το “παρών” έδωσε η υπουργός και στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση – θεσμό “Blue Dream Summer Gala” της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Κοιμήσεως Θεοτόκου των Χάμπτονς στη Νέα Υόρκη.

Συμμετοχές

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, πρωτοπρεσβύτερο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και την πρεσβυτέρα Ξανθή, παρευρέθηκαν 450 προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι Αμερικανοί και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών οι John και Μargo Catsimatidis, John Kalamos, Dean Metropoulos και John Koudounis, ο εκπρόσωπος του Hellenic Initiative, Peter Poulos, o διευθυντής πωλήσεων της Emirates για τις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, Joel Goldowsky, και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας. Συμμετείχε επίσης η προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά Γκρέτα Καματερού.

Στην εκδήλωση διανεμήθηκε αναμνηστικό λεύκωμα, που περιελάμβανε ειδικό αφιέρωμα – καταχώρηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του υλοποιούμενου διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ στις ΗΠΑ για το 2017 και των στοχευμένων ενεργειών για την προσέλκυση τουριστικών ροών επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού χαρακτήρα.

Επόμενος σταθμός το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

Επόμενος σταθμός είναι το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, όπου η κ. Κουντουρά είναι επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ΑSTA.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ