Μέτρο Μ02: Κάθε αγρότης με τον προσωπικό του δωρεάν γεωπόνο

Μέτρο Μ02: Κάθε αγρότης με τον προσωπικό του δωρεάν γεωπόνο

Επιδότηση στους έλληνες γεωπόνους, οι οποίοι θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο μέτρο των «συμβουλευτικών υπηρεσιών» (Μ02), προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αγρότες, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δεύτερων, προβλέπει το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Τα παραπάνω αναφέρονται στο ειδικό ένθετο «ΑΓΡΟbusiness», στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου». Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται βα παρουσιάσει το σύστημα των γεωργικών συμβούλων, το οποίο προηγείται της προκήρυξης και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στα 120. εκατ. ευρώ το συνολικό ύψος του μέτρου

Το μέτρο «Μ02 – Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση» είναι συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ και στόχος είναι να βοηθήσει τους απλούς γεωπόνους και τις μικρές εταιρίες αυτών ανά τη χώρα, που τα τελευταία χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- φυτοζωούν και όχι να… δοθούν τα χρήματα σε μεγάλες εταιρίες του αγροτικού χώρου, όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα υπηρεσιακά στελέχη της Αχαρνών.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό θα δοθεί σε διαβούλευση το σύστημα ένταξης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους και να καταγράφουν οι πραγματικές ανάγκες του κλάδου.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, με το μέτρο «Μ02» προωθείται η χρήση και η σύσταση συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εκμετάλλευση, καθώς και στις υπηρεσίες επιμόρφωσης συμβούλων.

Οι στόχοι είναι:

 • Η βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
 • Η εκπαίδευση – επιμόρφωση των συμβούλων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων συμβούλων και να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της γνώσης και της ικανότητάς τους να παρέχουν ορθές και αποτελεσματικές συμβουλές.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ