Ο αγροτικός τομέας δείχνει το δρόμο για την έξοδο στις αγορές

Βαγγέλης Αποστόλου: Κάλεσμα στους αγρότες για την ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών φυτών

Ο αγροτικός τομέας δείχνει το δρόμο για την έξοδο στις αγορές

«Υπάρχει μια συγκυρία, η γνωστή απόφαση του Eurogroup, που μας δείχνει τον δρόμο για να βγούμε στις αγορές, για να βάλουμε ένα τέλος στο μνημόνιο. Σε αυτή τη διαδικασία ο αγροτικός χώρος έχει αυτή την ώρα και τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και άλλα πολλά, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και τους πόρους, το εργαλείο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, κοντά στα 6 δισ. πόρους» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Πρακτορείο FM 104,9».

Καθ΄οδόν προς το Ναύπλιο όπου θα συναντηθεί με αγρότες, μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση και στη συνέχεια θα εξεταστούν τρόποι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη θεομηνία.

Αρωματικά φυτά

Σχετικά με την ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών φυτών υπογράμμισε ότι έγινε ένα «κάλεσμα στους αγρότες, γιατί πρόκειται για μια δραστηριότητα, η οποία έχει τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες. Είναι εύκολη καλλιέργεια, που έχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση. Και ειδικά η χώρα μας, έχοντας μια χλωρίδα, που, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, είναι πάρα πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο, πρέπει να υπηρετήσει αυτό το προνόμιο».

Με αφορμή την παρουσία του στην Ημαθία αναφέρθηκε στην ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης για το ροδάκινο, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταθέσει, σε συνεργασία με το υπουργείο, φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τεκμηριώνοντας τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή ώστε να εφαρμοστεί και στον συγκεκριμένο κλάδο κάτι που έγινε για άλλες χώρες την περασμένη χρονιά στον γαλακτοκομικό κλάδο.

Βαγγέλης Αποστόλου: Δικαίωμα όλων είναι να διαμαρτύρονται. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας

Για τις αντιδράσεις αγροτών της περιοχής έκανε λόγο για διαμαρτυρία από συγκεκριμένο κόμμα και πρόσθεσε: «Δικαίωμα όλων είναι να διαμαρτύρονται. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας γιατί η προσπάθειά μας είναι να στηρίξουμε τον χώρο μέσα από τις δυνατότητες που διαμορφώνονται και από την εθνική πολιτική και από την ευρωπαϊκή πολιτική. Μην ξεχνάμε ότι το βασικότερο εργαλείο στήριξης του αγροτικού χώρου είναι η κοινή αγροτική πολιτική, είναι στο πλαίσιο των επενδύσεων το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Και αυτά είναι πόροι που εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το αν υπάρχουν κοσμοθεωρίες διαφορετικής προσέγγισης αυτό είναι άλλο και μπορούμε να το κουβεντιάσουμε σε άλλα fora, να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις. Αυτή την ώρα προέχει να στηρίξουμε το συγκεκριμένο χώρο παίρνοντας έστω και ένα ευρώ επιπλέον».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ