Αντωνοπούλου: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων το 1ο τετράμηνο

Αντωνοπούλου: Δημιουργήθηκαν 250 χιλ. θέσεις εργασίας από το 2015

Την προσδοκία των επιχειρήσεων για ομαλότητα, που επιβεβαιώνεται και από το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων αλλά και από το είδος των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ράνια Αντωνοπούλου: Οι θέσεις πλήρους απασχόλησης φθάνουν πλέον στο 52-55%

«Ξέρουμε ότι έχουμε θετικό πρόσημο προσλήψεων- απολύσεων, όχι μόνο πέρυσι, αλλά και το πρώτο τετράμηνο αυτής της χρονιάς. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι, πέρα από το ότι έχουμε το θετικό πρόσημο, οι καινούριες θέσεις που δημιουργούντα έχουν πλέον ανατρέψει αυτό που συνέβαινε τα τελευταία 2-3 χρόνια, δηλαδή οι θέσεις πλήρους απασχόλησης φθάνουν πλέον στο 52-55% και η μερικής απασχόλησης μειώνονται», επισήμανε η κ.Αντωνοπούλου, διευκρινίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια οι θέσεις μερικής απασχόλησης αυξάνονταν με μεγάλο ρυθμό, ενώ υπήρξε χρονιά κατά την οποία είχαν αυξηθεί κατά 30%.

«Το συντομότερο δυνατόν κλείνει η β’ αξιολόγηση και μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση»

Η αν. υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το συντομότερο δυνατό, όχι μόνο θα κλείσει η β’ αξιολόγηση, αλλά θα έχουμε εκείνες τις συνθήκες, που θα μας επιτρέψουν να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα μας επιτρέψουν να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη διευθέτηση του χρέους».

«Αυτό είναι που ζητούν οι αγορές, αυτό είναι που αυτή τη στιγμή η οικονομία ζητά για να μπούμε σε μία ομαλότητα», είπε, σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και έχουν πλέον υποχρέωση και όλοι αυτοί, με τους οποίους συνομιλούμε, να παρουσιάσουν μία ξεκάθαρη λύση, η οποία θα μας επιτρέπει να γυρίσουμε σελίδα το δυνατόν συντομότερο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ