Αποστόλου: Δεν θα υπάρξει πρόσθετη φορολόγηση για τους αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η εξισωτική αποζημίωση

Τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, από 24% που ισχύει σήμερα, επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά ελαφρύνσεις, στον αγροτικό τομέα, από τη συμφωνία για την αξιολόγηση και ότι το 85% με 90% των αγροτών θα έχουν επιστροφές φόρων.

Βαγγέλης Αποστόλου: Δεν θα υπάρξει πρόσθετη φορολόγηση για τον αγρότη

«Μην ανησυχείτε. Το απόγευμα ή αύριο που θα ανακοινωθεί η συμφωνία, θα δείτε ότι, όχι μόνο δεν θα υπάρξει πρόσθετη φορολόγηση για τον αγρότη, αλλά θα μπούμε σε δρόμο που οδηγεί στη μείωση του κόστους παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε την άμεση ανάγκη να βρεθούν τρόποι για την ενίσχυση των αγροτών που, όπως είπε, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

«Στόχος τα 3 δισ. ευρώ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έως το τέλος του 2017»

«Για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη έχουμε ξεπεράσει το 1,7 δισ. ευρώ από τις προκηρύξεις μέτρων που πήραμε, και ο στόχος είναι μέχρι τέλος του 2017, να φτάσουμε στα 3 δισ. ευρώ. Άρα μπαίνουμε σε μια πορεία πλέον που αυτό το εργαλείο θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, όσο γίνεται πιο αποδοτικά, για τον αγροτικό τομέα» επεσήμανε ο κ. Αποστόλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμα, υποστήριξε ότι έως σήμερα «δεν υπάρχει υπερφορολόγηση και μάλιστα θα υπάρξουν επιστροφές φόρου για πάνω από 85% με 90% των αγροτών».

«Δεν θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση στον αγροτικό τομέα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά ελάφρυνση» κατέληξε ο κ. Αποστόλου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ