Αστεροειδής προσεγγίζει τη Γη στις 19 Απριλίου

asteroeidis

Ένας αρκετά μεγάλος αστεροειδής, ο «2014 JO25», διαμέτρου περίπου 650 μέτρων, θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας στις 19 Απριλίου.

Δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης, σύμφωνα με ανακοίνωση από τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Είναι ασυνήθιστα κοντινό το πέρασμα του αστεροειδή «2014 JO25» από τη Γη για έναν αστεροειδή του μεγέθους αυτού.

Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε προ τριετίας από αστρονόμους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα περάσει σε απόσταση 1,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (περίπου 4,6 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης). Θα πλησιάσει τον πλανήτη μας από την κατεύθυνση του Ήλιου. Πιθανότατα να είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για μία-δύο νύχτες.

Μικρότεροι αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών δεκάδων μέτρων, περνούν αρκετά συχνά στην ίδια απόσταση από τη Γη ή και κοντινότερη. Όμως η τροχιά του «2014 JO25» θα τον φέρει πλησιέστερα στον πλανήτη μας από κάθε άλλο μεσαίο ή μεγάλο αστεροειδή, από τότε που ο αστεροειδής «Τουτάτης», διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, πέρασε από τη Γη περίπου στην ίδια απόσταση το Σεπτέμβριο του 2004.

Σύμφωνα με έρευνες προβλέπεται ότι η επόμενη φορά που ένας αστεροειδής ανάλογου μεγέθους θα πλησιάσει τόσο τον πλανήτη μας, θα είναι το 2027, όταν ο -διαμέτρου 800 μέτρων- αστεροειδής «1999 ΑΝ10» θα περάσει πολύ κοντά, σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων, δηλαδή όσο απέχει η Σελήνη από τη Γη.

Η προσέγγιση του «2014 JO25» αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους παγκοσμίως, για να τον μελετήσουν με τα τηλεσκόπιά τους. Αυτός ο αστεροειδής δεν είχε πλησιάσει ποτέ τόσο κοντά τη Γη τουλάχιστον κατά τα προηγούμενα 400 χρόνια, ενώ δεν προβλέπεται να την ξαναπροσεγγίσει μέσα στα επόμενα 500 χρόνια.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ