Με μεγάλη επιτυχία τα Athens Startup Awards 2017

Τα βραβεία στις κορυφαίες ελληνικές καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις

Με μεγάλη επιτυχία τα Athens Startup Awards 2017

Ολοκληρώθηκε εχθές με μεγάλη επιτυχία, γεμίζοντας με αισιοδοξία για το μέλλον, η απονομή των Athens Startup Awards 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου και της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής.

Συνολικά 78 αιτήσεις διεκδίκησαν τα βραβεία Athens Startup Awards 2017

Ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης, καθηγητής Χάρης Λαμπρόπουλος, παρέδωσε τα αποτελέσματα για τα τρία βραβεία των 10.000, 5.000 και 3.000 ευρώ. Συνολικά κατατέθηκαν συνολικά 78 αιτήσεις, οι οποίες περιορίστηκαν σε 20 και στο τελικό πέρασαν οι 11.

Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν την σαφήνεια της επιχειρηματικής ιδέας, την ανταπόκριση της σε πραγματικές ανάγκες της αγοράς, τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με υφιστάμενες λύσεις, την ωριμότητα της, την εξωστρέφεια κ.α.

Η επιχειρηματική ομάδα επίσης μέτρησε αρκετά με παραμέτρους την συνάφεια της ακαδημαϊκής εξειδίκευσης και εμπειρίας με την επιχειρηματική ιδέα, την προηγούμενη εμπειρία σε έρευνα και ανάπτυξη αλλά και η ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου μέτρησε σημαντικά.

Οι διακριθείσες start up επιχειρήσεις

Τη πρώτη θέση και τα 10.000 ευρώ κέρδισε η Advantis Medical Imaging η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα λεπτομερούς επεξεργασίας και απεικόνισης μαγνητικών τομογραφιών εγκεφάλου SaaS.

Την δεύτερη θέση και τα 5.000 ευρώ κέρδισε η Ardus Tech η οποία μετατρέπει το λάδι σε σκόνη για τη βιομηχανία των τροφίμων και αντικαθιστά τα κορεσμένα λιπαρά τα οποία αποσύρονται σιγά – σιγά.

Την τρίτη θέση και τα 3.000 κέρδισαν δυο προτάσεις: η Easy Exports, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα online η οποία διευκολύνει τις εξαγωγές με «αυτόματο» συνδυασμό με τους εισαγωγείς σε άλλες χώρες και η Neser Engineering η οποία έχει φτιάξει μια λύση η οποία βελτιστοποιεί τις συνθήκες εσωτερικής καύσης των μηχανών με συνέπεια τη δραστική μείωση των ρύπων και την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές στα Athens Startup Awards 2017

Nable Solutions: Με μια πλατφόρμα ελέγχου εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρία στα αεροδρόμια.

GeoMiso: Η οποία ενοποιεί τα συστήματα CAD-CAM-CAE εκμηδενίζοντας το γεωμετρικό σφάλμα.

Echo One: Ένα σύστημα ανάγνωσης μουσικών κειμένων για τυφλούς.

GAIT: Ένα σύστημα το οποίο εκπαιδεύει τους ασθενείς με διάφορα σχετικά προβλήματα στην όρθια θέση.

Mermix: Ένα marketplace γεωργικών μηχανημάτων τα οποία μπορούν να τα ενοικιάσουν οι νέοι αγρότες.

Ureval: Ένα πληροφοριακό σύστημα αναλυτικών δεδομένων σχετικά με την ακίνητη περιουσία.

Cross Mobile: Μια πλατφόρμα Java η οποία παράγει native κώδικα για τις μεγάλες πλατφόρμες προγραμματισμού φορητών συσκευών.

Διαβάστε επίσης: Δούρου: «Η επιχειρηματικότητα πρέπει να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας»

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ