Δούρου: «Η επιχειρηματικότητα πρέπει να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας»

Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Ζήτημα προτεραιότητας η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας»

Δούρου: «Η επιχειρηματικότητα πρέπει να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας»

«Σήμερα δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια λόγων άνευ αποτελεσμάτων, ούτε το περιθώριο να χάσουμε ένα στοίχημα που σήμερα, φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ, ευελπιστούμε να κερδίσουμε, θέτοντας την αναπτυξιακή προοπτική σε στέρεες βάσεις», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, χθες βράδυ, στην πρώτη τελετή απονομής των «ATHENS STARTUP AWARDS 2017» για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις.
Την τελετή διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ρένα Δούρου: Η επιχειρηματικότητα πρέπει να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας

Η ίδια υπογράμμισε ότι «η υπόθεση της επιχειρηματικότητας, για να αποκτήσει την πραγματική της αναπτυξιακή διάσταση, οφείλει να συνδεθεί, να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «για το σκοπό αυτό, έχουμε θέσει ήδη σε δημόσια διαβούλευση τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος “Επιχειρηματικότητα: κοινωνία, ανάπτυξη, καινοτομία”, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος “Αττική 2014 – 2020”.

Στη βάση των κατευθύνσεων αυτών σχεδιάζουμε ενέργειες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στους τομείς που αναδεικνύει η στρατηγική της “Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής”, είπε η περιφερειάρχης.

«Νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης στη βάση της μεθόδου των συνεργειών»

«Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε αυτό το νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης στη βάση της μεθόδου των συνεργειών. Συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας», συνέχισε η ίδια. Πρόκειται για «κοινό αγώνα που ή θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα τον χάσει η χώρα μας», κατέληξε η περιφερειάρχης.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Ζήτημα προτεραιότητας η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του τόνισε «Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας με στόχο την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Θα πρέπει να εμπλέκει τους πάντες: την Πολιτεία, την επιχειρηματική κοινότητα και βεβαίως την Αυτοδιοίκηση. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εργάζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόσο μέσω αυτόνομων πρωτοβουλιών, όσο και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ