Αύξηση στις πωλήσεις της Autohellas για το 1ο τρίμηνο

Ενίσχυση 40,2% στις πωλήσεις μεταχειρισμένων σε σχέση με πέρσι

Αύξηση στις πωλήσεις της Autohellas για το 1ο τρίμηνο

Στο ποσό των 63 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Autohellas στο 1ο τρίμηνο 2017 έναντι 46,2 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 19,2% φτάνοντας τα 18,8 εκατ. ευρώ από 15,7 εκατ. ευρώ το 2016.

Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη 50 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών -2,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη 158 χιλ. ευρώ σε σχέση με ζημιές -1,6 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι στο ετήσιο χαμηλό λόγω εποχικότητας του τουρισμού.

Αύξηση 13,9% στις μισθώσεις κατα΄το 1ο τρίμηνο

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 13,9% η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες προήλθε κυρίως από τις μακροχρόνιες μισθώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις θυγατρικές του εξωτερικού. Η πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να επηρεάσει και διαμορφώσει τα μεγέθη κυρίως των καλοκαιρινών μηνών.

Ενίσχυση 40,2% στα μεταχειρισμένα

Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν ενισχυμένη κατά 40,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, η εμπορία καινούριων αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 75,8% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οφείλεται εν μέρει σε νέες δραστηριότητες του Ομίλου, καθώς και στην αναστολή της απόσυρσης, που ίσχυε το α’ τρίμηνο 2016 η οποία είχε κρατήσει την αγορά αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου κατά την 31/03/2017 έφτασαν τα 202 εκατ. ευρώ ενώ και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές παρά το εποχικά αδύναμο τρίμηνο, αλλά και την ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους 33 εκατ. ευρώ, μέγεθος διπλάσιο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ