Άνοιγμα στην Αυστραλία για επενδύσεις ομογενών στην Ελλάδα

Άνοιγμα στην Αυστραλία για επενδύσεις ομογενών στην Ελλάδα

«Ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε τους ομογενείς επιχειρηματίες της Αυστραλίας για τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα», έστειλε μιλώντας σε φορείς της ομογένειας του Σίδνεϊ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού. Για τον σκοπό αυτό, προανήγγειλε πως καταρτίζεται ένα ειδικό πρόγραμμα από την αρμόδια Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου θα μπορεί να συμβάλει και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. «Στο πρόγραμμα θα αξιοποιήσουμε και τα Ελληνόπουλα του brain-drain που έχουν έρθει στην Αυστραλία, σε συνδυασμό και με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους» επισήμανε.

Στην Αυστραλία το Enterprise Greece

Εξήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις και πως «το δεύτερο τρίμηνο του 2017 θα έρθει εδώ στην Αυστραλία το Enterprise Greece, για να κάνει επιπρόσθετη και αναλυτική παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών, σε ένα φορολογικό περιβάλλον που δεν θα μπορεί να αλλάζει με αρνητικό πρόσημο, αλλά μόνο με θετικό». Αυτό σημαίνει σταθερότητα στις επενδυτικές προϋποθέσεις που προσφέρει η Ελλάδα, εξήγησε.

Συναντήσεις με πολιτικούς και επενδυτικούς φορείς του Σίδνεϊ

Κατά την παραμονή του στο Σίνδεϊ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλέιντις Μπερετζικλιάν (Gladys Berejiklian), τον πολιτειακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουκ Φόλεϊ (Luke Foley), τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές και τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία πολλών ετών. Επίσης, μίλησε στην έδρα των Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίνδεϊ, με θέμα «Η Γλώσσα βασικό στοιχείο διατήρησης της Εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων στο εξωτερικό», επισκέφτηκε το αυστραλιανό δημοτικό σχολείο «Sans Souci», όπου ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα Ελληνομάθειας με χρήση ηλεκτρονικής ταμπλέτας και όπου τα παιδιά χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

Σε ειδικότερη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο των Καστελλοριζιών του Σίδνεϊ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε τη συνδρομή τους στο «πολύ σημαντικό» διεθνές φεστιβάλ-ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου, με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, που θα γίνει στη Μεγίστη στα τέλη Αυγούστου.

Τέλος, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εβραϊκής Κοινότητας και επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο του Σίδνεϊ.

Τον υφυπουργό συνόδευαν η πρέσβης της Ελλάδος Κατερίνα Ξαγοράκη, ο γενικός πρόξενος στο Σίδνεϊ Σταύρος Κυρίμης και ο διπλωματικός του σύμβουλος Βίκτωρ Μαλιγκούδης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ