ΠΣΕ: Εφικτή η αύξηση έως και 30% στις ελληνικές εξαγωγές

ΠΣΕ: Εφικτή η αύξηση έως και 30% στις ελληνικές εξαγωγές

Πιθανή αύξηση έως και 30% ή έως 16 δισ. ευρώ στις ελληνικές εξαγωγές δείχνουν έρευνες διεθνών οργανισμών, υπό την προϋπόθεση της πραγματοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αντίστοιχα, αν η Ελλάδα καταφέρει να πιάσει τους μέσους όρους εξωστρέφειας της Ε.Ε., μπορεί να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περίπου 20 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα σε ετήσια βάση.

Τα αισιόδοξα αυτά στοιχεία ανέδειξε με την ομιλία της η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη στο συνέδριο που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος με τίτλο «Οι δρόμοι της εξόδου από την κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές» στις 21 Ιουνίου. Με αφορμή την έκδοση των συμπερασμάτων του συνεδρίου, η κ. Σακκελαρίδη επισήμανε την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής με επίκεντρο την εξωστρέφεια.

Οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών είναι:

1. Ανάκτηση της Εμπιστοσύνης: Θεωρείται το κλειδί για την επάνοδο στην κανονικότητα και την προσέλκυση των νέων επενδύσεων.

2. Οριστική άρση των capital controls: Θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αναθέρμανση της αγοράς και στην αποκατάσταση της κανονικότητας στις εμπορικές συναλλαγές εντός και εκτός συνόρων.

3. Αποκατάσταση της ρευστότητας: Θα συμβάλει στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης και επέκτασης στις διεθνείς αγορές

4. Ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ: Θα ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα και θα δώσει βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις

5. Απάλειψη γραφειοκρατίας: Θα επιταχύνει τους χρόνους εξαγωγής ενός προϊόντος, απαλλάσσοντας τους εξαγωγείς από ένα μεγάλο βραχνά.

6. Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων: Θα απελευθερώσει τη δυναμική που έχει συσσωρευθεί στη διάρκεια της κρίσης και θα κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ