Στα 100 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του Brexit

Ντέιβιντ Ντέιβις: «Το Λονδίνο δεν πρόκειται να καταβάλλει 100 δισ. ευρώ στην Ε.Ε.»

Ευρεία υπουργική σύσκεψη στο Εξωτερικών για το Brexit

Στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ανεβάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον «λογαριασμό» για το Brexit, σκληραίνοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο τη στάση της απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.

Στα 100 δισ. οι αξιώσεις των 27 από το Λονδίνο για το Brexit

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι εκπρόσωποι των 27 κρατών – μελών αναθεώρησαν στα 100 δισ. ευρώ τις αξιώσεις από το Λονδίνο, οι οποίες αφορούν διάφορες πληρωμές για τα έτη 2019 και 2020.

Το αρχικό κόστος είχε υπολογιστεί στα 60 δισ. ευρώ και η σημαντική αναθεώρηση του συγκεκριμένου αριθμού αντικατοπτρίζει τις προθέσεις των χωρών της Ε.Ε. εν όψει των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ντέιβιντ Ντέιβις: «Το Λονδίνο δεν πρόκειται να καταβάλλει 100 δισ. ευρώ στην Ε.Ε.»

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο υπουργός της Βρετανίας, αρμόδιος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Ντέιβις, ξεκαθάρισε ότι «το Λονδίνο δεν πρόκειται να καταβάλλει 100 δισ. ευρώ στην Ε.Ε.».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέρ, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit. «Θα πρέπει όμως, να συμφωνήσουμε στον ορισμό των υποχρεώσεων της Βρετανίας» έσπευσε να προσθέσει.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ