Βρούτσης: Έπειτα από 2,5 χρόνια σκοταδισμού ο «ΗΛΙΟΣ» ξανά στη δημοσιότητα!

ασφαλιστικό

«Έπειτα από 2,5 χρόνια σκοταδισμού και απόκρυψης στοιχείων στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα η κυβέρνηση, αναγκάζεται από τους θεσμούς σε επανέκδοση του πληροφοριακού συστήματος “ΗΛΙΟΣ”», δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης.

Γιάννης Βρούτσης: Με το σύστημα «Ήλιος» νικήθηκαν 30.000 συντάξεις «μαϊμού»

Οπως σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο μηχανισμός δημιουργήθηκε την 1η Ιούνιου του 2013 και εγκαινίασε μια νέα εποχή διαφάνειας και ορθολογικής διαχείρισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της πατρίδας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης των δεδομένων κοινωνικής ασφάλισης.

Με αυτό, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις στη χώρα μας, “νικήθηκαν” οι 30.000 “μαϊμού” συντάξεις με εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε απόλυτη διαφάνεια στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

«Προσπάθεια απόκρυψης των μειώσεων στις συντάξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέκοψε αιφνίδια τη μηνιαία έκδοση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», σε μια προσπάθειά της να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τις μειώσεις των συντάξεων που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Αύγουστο του 2015!

Ωστόσο, κατά τον αρμόδιο τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίιτευσης, η σημερινή επανέκδοση των στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», την οποία και η ΝΔ καλωσορίζει, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε οφείλεται στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης. Έγινε μετά από απαίτηση των θεσμών, στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος είπε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξαναγκάστηκαν να αποδεχθούν ταπεινωτικά την άμεση επανέκδοση των στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», ως prior action και μάλιστα υπό την επιτήρηση των θεσμών.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξακολουθεί με θρασύτητα να παραπλανά τους Έλληνες πολίτες»

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξακολουθεί με θρασύτητα να παραπλανά τους Έλληνες πολίτες, καθώς τα στοιχεία για τη συνταξιοδοτική δαπάνη που ανακοίνωσε αφορούν μόνο τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016, ενώ θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί τα στοιχεία για τους 5 πρώτους μήνες του 2017», τονίζει ο Γιάννης Βρούτσης.

Όσο, όμως, και αν προσπαθούν η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι εξοντωτικές και αχρείαστες μειώσεις των συντάξεων, έχουν γίνει αισθητές στην τσέπη όλων των συνταξιούχων, καταλήγει.

Η πλήρης ανακοίνωση του Γιάννη Βρούτση:

Μετά από 2,5 χρόνια σκοταδισμού και απόκρυψης στοιχείων στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα η κυβέρνηση, αναγκάζεται από τους θεσμούς σε επανέκδοση του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ».

Το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» δημιουργήθηκε την 1η Ιούνιου του 2013 και εγκαινίασε μια νέα εποχή διαφάνειας και ορθολογικής διαχείρισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της πατρίδας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης των δεδομένων κοινωνικής ασφάλισης.

Με αυτό, χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις στη χώρα μας, “νικήθηκαν” οι 30.000 “μαϊμού” συντάξεις με εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε απόλυτη διαφάνεια στο ασφαλιστικό μας σύστημα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέκοψε αιφνίδια τη μηνιαία έκδοση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», σε μια προσπάθειά της να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τις μειώσεις των συντάξεων που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Αύγουστο του 2015!

Ωστόσο, η σημερινή επανέκδοση των στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», την οποία και καλωσορίζουμε, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε οφείλεται στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης.
Έγινε μετά από απαίτηση των θεσμών, στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου.

Ως εκ τούτου, τόσο η κυβέρνηση όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξαναγκάστηκαν να αποδεχθούν ταπεινωτικά την άμεση επανέκδοση των στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», ως “prior action” και μάλιστα υπό την επιτήρηση των θεσμών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξακολουθεί με θρασύτητα να παραπλανά τους Έλληνες πολίτες, καθώς τα στοιχεία για τη συνταξιοδοτική δαπάνη που ανακοίνωσε αφορούν μόνο τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016, ενώ θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί τα στοιχεία για τους 5 πρώτους μήνες του 2017.

Όσο, όμως, και αν προσπαθούν η αλήθεια δεν κρύβεται.
Οι εξοντωτικές και αχρείαστες μειώσεις των συντάξεων, έχουν γίνει αισθητές στην τσέπη όλων των συνταξιούχων!

Διαβάστε επίσης: Βρούτσης: Αποκαλύφθηκε η εξαπάτηση στην επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ