Ντάισελμπλουμ: «Ας προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά του Brexit

Τις συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας φοβάται ο επικεφαλής του Eurogroup

Eurogroup: Αναμένεται επικύρωση τεχνικής συμφωνίας για τη γ' αξιολόγηση

«Ας προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά». Αυτό δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στο Brexit, κατά την ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο, σήμερα στο Βερολίνο.

Η Βρετανία και τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αποφύγουν την κρίσιμη κατάσταση. Μια κατάσταση που θα προκύψει αν η Βρετανία υπολείπεται των όρων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι όσο πιο πολύ σκέφτεται το Brexit, τόσο πιο πολύ ανησυχεί. Επικαλέστηκε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ως ένα σημείο που κινδυνεύει ιδιαίτερα.

Ερωτηθείς για τα δικαιώματα «διαβατηρίου (passporting) προκειμένου τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν υπηρεσίες στην ενιαία αγορά της ΕΕ μετά το Brexit, ο Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Νομίζω, ότι τα δικαιώματα διαβατηρίου δεν θα είναι η απάντηση. Θα υπάρξουν διαφορετικά καθεστώτα για διαφορετικούς υποκλάδους του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Ισοδύναμο σύστημα κανόνων

«Η ισοδυναμία θα είναι μέρος της λύσης». Και αναφέρθηκε σε ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες παρέχουν πρόσβαση σε εταιρίες εκτός της ΕΕ. Όρος, η συμμόρφωση με κανόνες αντίστοιχους με αυτούς που ισχύουν στην Ένωση.

«Αλλά και πάλι εδώ, το να χαρακτηρίσει κάποιος τους κανόνες, τις ρυθμίσεις και την εποπτεία της Βρετανίας ως ισοδύναμα αυτών της ΕΕ στην αρχή είναι αρκετά εύκολο. Με την πάροδο του χρόνου, όμως τα πρότυπά μας και ο τρόπος εποπτείας θα αρχίσουν να αποκλίνουν», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

«Άρα εάν θέλει κάποιος να διατηρήσει την ισοδυναμία με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να δεσμευθεί, και μακροπρόθεσμα, ότι παραμένει κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα». «Κοιτώντας στο μέλλον, θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να αξιολογούμε σε τακτική βάση εάν συνεχίζουμε να είμαστε ισοδύναμοι».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ