ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προχώρησαν φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ζητώντας να μη διακοπεί η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές και να καταβληθεί το επίδομα στέγασης, της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, που δεν έλαβαν ακόμη χιλιάδες φοιτητές.

Συνθήματα κατά της διακοπής της δωρεάν διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων

Έξω από το ΥΜΑΘ συγκεντρώθηκαν φοιτητές από έξι Συλλόγους του ΑΠΘ (Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ψυχολογίας, Φυσικού, Γεωλογικού, Δασολογίας), φωνάζοντας συνθήματα κατά της διακοπής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, που ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) για το χειμερινό εξάμηνο 2017-2018, λόγω του μεγάλου οφειλόμενου από το κράτος ποσού, που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

«Διαλύεται ότι έχει απομείνει από τα δημόσια πανεπιστήμια»

«Είναι απαράδεκτο να μη μπορούμε να πάρουμε συγγράμματα, διαλύεται ότι έχει απομείνει από τα δημόσια πανεπιστήμια. Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν δεχόμαστε ούτε σκέψη για περικοπή βιβλίων» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων ΑΠΘ Αλέξης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι το θέμα θα επανέλθει και θα συζητηθεί στα όργανα των φοιτητών (γενικές συνελεύσεις), την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ό,τι αφορά το φοιτητικό επίδομα, ανέφερε ότι δεν έχει καταβληθεί από πέρσι, καθώς οι υποστελεχωμένες γραμματείες των σχολών αδυνατούν να χειριστούν φορολογικά θέματα που απαιτούνται για την έκδοση των επιδομάτων.

Οι φοιτητές ζητούν την εκτύπωση των συγγραμμάτων στα πανεπιστημιακά κέντρα με ευθύνη του κράτους και δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ