Διαμαρτυρία καταστηματαρχών για τα τραπεζοκαθίσματα στα Χανιά

Αγανακτισμένοι οι επιχειρηματίες από τον νέο κανονισμό λειτουργίας των δημόσων κοινόχρηστων χώρων

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών για τα τραπεζοκαθίσματα στα Χανιά

Τη διαμαρτυρία τους για το νέο κανονισμό λειτουργίας των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με τον οποίο περιορίζεται ο χώρος ανάπτυξης για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, εξέφρασαν σήμερα καταστηματάρχες του παλιού λιμανιού στα Χανιά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι διαμαρτυρόμενοι, έχοντας τη συμπαράσταση των εργαζομένων αλλά και προμηθευτών, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους -παρά το γεγονός ότι σήμερα στην πόλη βρίσκονταν δύο κρουαζιερόπλοια- και στις 11.00 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντριβανιού από όπου και πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο Χανίων.

Αννα Σαματά: Ζητάμε να λυθούν τα προβλήματα του νέου κανονισμού πριν αυτός εφαρμοστεί

«Ζητάμε να λυθούν τα προβλήματα του νέου κανονισμού πριν αυτός εφαρμοστεί. Εν μέσω τουριστικής περιόδου κάνουμε την κινητοποίηση απέναντι σε μια απαράδεκτη απόφαση», δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου καταστημάτων εστίασης Αννα Σαματά.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι επιχειρήσεις του λιμανιού κλείνουν μαζικά. Η αγανάκτηση για το νέο κανονισμό είναι μεγάλη», δήλωσε το μέλος του ΔΣ του σωματείου καταστημάτων εστίασης Σταύρος Μαρινάκης.

Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα στον αντιδήμαρχο Γιάννη Μαράκη καθώς ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην περιοχή του παλιού λιμανιού στην οδό Χάληδων που οδηγεί σε αυτό αλλά και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης οι καταστηματάρχες είχαν αναρτήσει πανό εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο κανονισμό λειτουργίας των δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων που από αύριο 1η Ιουνίου τίθεται σε ισχύ από το δήμο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ