Συνεργασία για να περάσει από την Ελλάδα ο «Δρόμος του Μεταξιού»

Συνεργασία για να περάσει από την Ελλάδα ο «Δρόμος του Μεταξιού»

Την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου το κινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία να μετεξελιχθεί σε παραγωγικές επενδύσεις σε όλη τη χώρα, κατά την τριετία 2017-2020, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Συμβάσεις με 30 χώρες περιλαμβάνει ο «Δρόμος του Μεταξιού»

Ο υφυπουργός έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών για την ενημέρωση των παραγωγικών φορέων για το στρατηγικό πρόγραμμα της κινεζικής κυβέρνησης για την επόμενη ‬ ‭δεκαετία «One ‬belt, ‬One‭ ‬Road»‭ που αναμένεται να δημιουργήσει εμπορικές συναλλαγές που θα υπερβαίνουν τα 2 τρις δολάρια. Ο «δρόμος του μεταξιού» περιλαμβάνει συμβάσεις με 30 χώρες και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Βασίλης Κορκίδης:Παραγωγικοί φορείς και επιμελητήρια να συντονιστούμε με το Enterprise Greece

Ο κ. Κορκίδης μετά τη συνάντηση‭ ‬ ‭ ‬με‭ ‬ ‭ ‬τον κ. Πιτσιόρλα δήλωσε: «…Όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τα Ελληνικά επιμελητήρια οφείλουμε να συντονιστούμε με το Enterprise Greece και να συνεργαστούμε με το Silk Road Chamber of International Commerce (SRCIC), το οποίο έχει συσταθεί για την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων που ‭ ‬μετέχουν ‭ ‬στη ‭ ‬στρατηγική ‭ ‬Β&R».‭ ‬

Στην 1η γραμμή οι τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών

«Οι‭ ‬ τομείς‭ ‬ των‭ ‬ μεταφορών, ‬της ενέργειας ‭ ‬και ‭ ‬των τηλεπικοινωνιών είναι στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, ενώ ακολουθούν το εμπόριο,‭ ‬ ‬ο‭ ‬ ‬τουρισμός,‭ ‬ ‬οι‭ ‬υπηρεσίες‭ ‬υγείας,‭ ‬ ‭ ‬οι‭ ‬κατασκευές,‭ ‬‬το‭ ‬ ‬real‭‬ ‭ ‬estate,‭ ‬ ‭τα‭‬ ‭ ‬τρόφιμα,‭ ‬τα μεταλλεύματα‭ ‬και‭ ‬οι‭ ‬χρηματοπιστωτικές‭ ‬υπηρεσίες.‭ ‬Η ‬Ελλάδα ‬μπορεί ‬τα ‬επόμενα‭ ‬χρόνια, υλοποιώντας το συγκεκριμένο Action Plan, να αποκομίσει προστιθέμενη αξία και να αναδειχθεί σε‭ ‬στρατηγικό ‬σύμμαχο ‬της ‬Κίνας, ‬ως ‬χώρα‭ ‬κρίκος ‬σε ‬βασικούς ‬τομείς ‬της ‬ΕΕ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης.

Διαβάστε επίσης: Σε μεταφορές, τηλεπικοινωνίες κι ενέργεια οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ