Σύμπραξη EBEA, ΕΕΑ και ΕΣΑ για τα προβλήματα των εμπόρων

Παραμονή Χριστουγέννων η μεγάλη λοταρία αποδείξεωνΕΒΕΑ, ΕΕΑ και ΕΣΑ για τα προβλήματα των εμπόρων

Τη σύμπραξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) για να επιλυθούν τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πρωτεύουσας, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης, κατά τη διάκεια της πρώτης συνεδρίασης, με παρόντα όλα τα μέλη, το νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑ.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Καφούνης τοποθετήθηκε, αναλύοντας τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και αναφέρθηκε στην ανάγκη σύμπραξης των τριών φορέων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η ιεράρχηση των δράσεων αφορά:

 • Πανελλήνιας εμβέλειας θέματα, όπως αυτά της ρευστότητας και της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών, καθώς και της ένταξης των βιώσιμων επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τέλος της εξασφάλισης δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για τους έντιμους επιχειρηματίες.
 • Θέματα της αγοράς της Αθήνας, που αφορούν τη λειτουργία του δημόσιου χώρου της πόλης και της αγοράς της, όπως είναι η ασφάλεια, το παράνομο εμπόριο, η καθαριότητα και ο φωτισμός.

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Αθήνας συμφώνησαν στον άμεσο σχεδιασμό κοινών ενεργειών και δράσεων και εξέφρασαν την υποστήριξή τους, θέτοντας στη διάθεση του ΕΣΑ το επιστημονικό δυναμικό και τον συμβουλευτικό μηχανισμό και των δύο Επιμελητηρίων, προς όφελος των μελών του.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ