Παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων για το μεταναστευτικό

ΕΒΕΘ: Παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων για το μεταναστευτικό

Απονενοημένη έκκληση στις κυβερνήσεις προκειμένουν να κινηθούν προς τη συνολική διαχείριση στο μεταναστευτικό, ζητούν τα επιμελητήρια διεθνώς, μετά και τη σχετική παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων, στην πρόσφατη συνεδρίασή του στο Σίδνεϊ, “υιοθέτησε αυτούσια το κείμενο θέσεων που αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, που κατέθεσε ο α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαχογιάννης κατά την εισήγησή του στο Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων ανέφερε:

“Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επεξεργασθούν και να υιοθετήσουν πολιτικές που θα επιτρέψουν στην αγορά να λειτουργεί ανοικτά και με όρους ανταγωνισμού ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επιχειρήσεις και να αντισταθμίσει τυχόν αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών.

Η πρακτική διδάσκει ότι χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές που στοχεύουν στον ανταγωνισμό και τη φιλελευθεροποίηση της αγοράς είναι πιθανότερο να δρέψουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη της μετανάστευσης. Μια καινοτόμα και αναπτυσσόμενη οικονομία μπορεί καλύτερα να αντιμετωπίσει δημοσιονομικές προκλήσεις και είναι πιο ικανή να διατηρήσει μια υγιή και εύρυθμη αγορά εργασίας και να ενσωματώσει τις μεταναστευτικές ροές”.

Στο κείμενο των θέσεων που κατέθεσε το ΕΒΕΘ, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων για τις χώρες προέλευσης και υποδοχής σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη, την προώθηση της καινοτομίας αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις στη δημοσιονομική κατάσταση κάθε χώρας. “Συνολικά γίνεται έκκληση στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε μία συνολική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι τριβές και οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις” τονίζεται.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ