ΕΕΝΕ: Σειρές επαφών στις ΗΠΑ για την ενίσχυση των επενδύσεων

ΕΕΝΕ: Σειρές επαφών στις ΗΠΑ για την ενίσχυση των επενδύσεων

Την προαγωγή των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα, χαιρετίζει και στηρίζει έμπρακτα, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Τα πρώτα θετικά βήματα που έγιναν κατά την πρόσφατη κυβερνητική επίσημη επίσκεψη στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον, πρέπει να ενθαρρυνθούν και να ενισχυθούν από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, ώστε να αξιοποιηθεί η δυναμική η οποία δημιουργήθηκε και να επιτευχθεί ουσιαστική εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων με αμοιβαίο όφελος και προοπτική μακράς πνοής.

Η ενεργής παρουσία της ΕΕΝΕ στις ΗΠΑ

Η ΕΕΝΕ, ξεκινώντας την διεθνή της δραστηριότητα από τις ΗΠΑ, είχε ενεργό ρόλο και παρουσία όχι μόνο στην προσπάθεια προβολής των επιχειρηματικών – επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά και στη δικτύωση Ελλήνων, Ελληνοαμερικανών και Αμερικανών επιχειρηματιών και στελεχών πρώτης γραμμής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΝΕ πραγματοποιεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σειρά επαφών με επιχειρηματίες, φορείς αλλά και τις ομογενειακές οργανώσεις σε Σικάγο, Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Στόχος των επαφών είναι η ουσιαστική ενημέρωση Ελληνοαμερικανών και Αμερικανών επιχειρηματιών για τις επενδυτικές δυνατότητες που πλέον αναπτύσσονται στη χώρα μας, τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που παρέχει η Ελλάδα, καθώς και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που μπορούν να δημιουργήσουν συνεργασίες και συμπράξεις, τόσο στους παραδοσιακούς τομείς επιχειρηματικής δράσης, όσο και στους τομείς της καινοτομίας.

«Entrepreneurs to entrepreneurs»

Οι δράσεις της ΕΕΝΕ θα συνεχιστούν στην κατεύθυνση της ουσιαστικής υποστήριξης των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, όχι μόνο στην ανάλυση των ευκαιριών, αλλά και στην επενδυτική προσέγγιση στην ελληνική αγορά στη λογική «entrepreneurs to entrepreneurs». Παράλληλα, η δράση της ΕΕΝΕ θα αφορά και στην στήριξη Ελλήνων επιχειρηματιών, προκειμένου να ανοίξουν διαύλους στις ΗΠΑ για εξαγωγές και επενδύσεις αντιστροφής ροής. Καθώς αυτές, μέσα στην υπερατλαντική αγορά, θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων με ωφελήματα που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ