ΕΕΘ: Επιστολή Ζορμπίδη για την πλήρη προστασία της 1ης κατοικίας

Ζορπίδης: Να γίνει το ΕΕΘ κέντρο στήριξης κάθε επαγγελματία

Επιστολή με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να νομοθετήσει την πλήρη προστασία της 1ης κατοικίας έστειλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

Το θέμα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΕΘ, ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή την κίνηση του ΙΚΑ να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία γυναίκας επαγγελματία από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζορπίδης αρχικά επικοινώνησε με την συγκεκριμένη γυναίκα, στην οποία ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο τής παρέχει νομική και ασφαλιστική επιστημονονική υποστήριξη εντελώς δωρεάν. Επίσης, δημοσιοποίησε το θέμα με συνεντεύξεις του σε διάφορα ΜΜΕ. Τέλος, απέστειλε έγγραφο στους αρμοδίους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, στην οποία τονίζει ότι η πρώτη κατοικία είναι ιερή για τους Έλληνες και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει για την περίπτωση του Δημοσίου, αυτό που ζητά από τις Τράπεζες.

Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας μίας επαγγελματία από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, της οποία η πρώτη κατοικία απειλείται με πλειστηριασμό, λόγω χρεών στο ΙΚΑ θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Αποτελεί έγκλημα εναντίον ενός ιερού στοιχείου των Ελλήνων, της Εστίας να βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία για χρέη! Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για χρέη προς το Δημόσιο!

Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ως φορέας που εκπροσωπεί 55.000 επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες σας καλούμε να προχωρήσετε σε ρύθμιση με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, όχι μόνο έναντι των Τραπεζών αλλά και έναντι του Δημοσίου.

Κύριοι Υπουργοί,

Είναι τραγικό και απαράδεκτο να χάνουν οι Έλληνες το κεραμίδι που έβαλαν πάνω από το κεφάλι τους για χρέη προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία. Δεν φταίνε μόνο αυτοί εάν δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή εάν έχουν συσσωρεύσει χρέη! Φταίει και το πολιτικό σύστημα και οι Κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να προστατέψουν τον λαό από την πτώχευση και την λιτότητα!

Ζητούμε από εσάς να κάνετε αυτό για το οποίο ζητάτε από τις Τράπεζες, δηλαδή να εξαιρεθεί εντελώς από τις αναγκαστικές διαδικασίες την πρώτη κατοικία. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε σήμερα, μέσα στο κλίμα ασφυξίας που επικρατεί στην κοινωνία.

Για το ΕΕΘ

Μιχάλης Ζορπίδης

Πρόεδρος

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ